Бойко Борисов: Някои се дразнят, че престъпността ни вече не е като в Колумбия

  • 20 октомври 2011 15:14

  • 1929
  • 8
Бойко Борисов: Някои се дразнят, че престъпността ни вече не е като в Колумбия
© Булфото

Г-н Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, в публично интервю във вестник е казал това, което е имал да каже още тогава и както е по закон, прокуратурата би могла да се сезира още тогава.

Това заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Министерски съвет на съвместна пресконференция с директора на Сикрет сървис Марк Съливан.

Съливан беше попитан, ако в САЩ в публичното пространство се появи информация, че е направен опит за подкуп на един министър, какво следва и как се процедира след това. Въпросът беше зададен от журналиста Сашо Диков. Той също попита, ако в САЩ един политик откаже да поясни и отговори на въпрос откъде са част декларираните му доходи, какво следва, възможен ли е такъв казус. Марк Съливан избегна отговорите, като каза, че е в България, за да участва във форума срещу киберпрестъпността.

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г отговори и на двата въпроса, като заяви, че доходите на хората се обявяват в техните декларации, така както е по закон и ако има нарушения – прокуратурата повдига обвинения.

Не виждам в случая какво може да ни каже г-н Съливан по тази тема, която ясно е описана в закона. Пак искам да кажа – 2001 година – нула доверие към България. Със същите тези господа за първи път отидохме и в Европол, които също отказваха да работят с България и едва като проведохме няколко операции и поставих условие те да бъдат ръководени от България докато бях главен секретар, тогава и Гуидо, и Скот, и всичките тези колеги бяха в България, ние заловихме маса международни престъпници – не само наши, по целия свят. Вследствие на което в момента тук пред вас и директорът на Европол, г-н Райт и директорът на Сикрет сървис г-н Съливан идват и казват добри думи за България. Защо ви дразни, че се казват хубави думи за България, че вече не сме след Колумбия, че вече ни уважават хората и казват, че сме най-добри партньори, каза той.

Борисов заяви, че не разбира след като директорът на Сикрет сървис може да отговори на въпроси, свързани с глобалната престъпност, защо индиректно се пита за „апартаментите на Цветан Цветанов”.

Неслучайно всички ме предупреждаваха – правете изявления, както правят в чужбина, не давайте възможност да ви опорочават за пореден път пресконференцията. За да дойдат тези хора тук, сме положили огромни усилия години наред, хиляди офицери са работили, за да получим тази оценка, за да не е този черен имидж на България, каза Борисов.

Марк Съливан заяви, че финансовите престъпления са най-голяма заплаха за сигурността, както и организираните групи, които се занимават с киберпрестъпност. Те имат голям обхват, усъвършенствани са. По думите на Марк Съливан, киберпрестъпността е едно от най-големите предизвикателства. За щастие има много млади хора, които разбират това предизвикателство. Нашата задача е да подготвим колкото се може повече хора, готови да работят срещу тази престъпност, каза той.

През последните години в България имаше много значими разследвания. 40-45 българи бяха арестувани за скиминг, работихме заедно, в партньорство, много си сътрудничехме, каза директорът на Сикрет сървис.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1929 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2011.11.18 | 01:03

8
Тоя няма ли да спре да говори глупости най-накрая?

2011.11.18 | 01:03

7
Вече не е като в Колумбия, вече е като в Сомалия. Прав е човека, ама те лошите журналисти не цитират целите му мисли....

2011.10.24 | 22:30

5
Ами прав е другаря Боко, ако искаш да знаеш !!! Преди разни престъпни групировки се занимаваха с разпространението на дрога и контрабандни стоки, а сега с това се занимава само той, след като проведе едни П.Р. акцийки на конкуренцията ! Вече е по-спокойно, няма престъпност !!! Има само дребни убийства между хората за още по-дребни парички (то едри - от къде), но те минават в графа ''битови проблеми''... Ей, тия смешници от интерпол могат само да се учат от наш Боце на борба с престъпността.

2011.10.24 | 22:29

3
Химикалки, чието мастило изчезва след 3 часа взривяват вота…БЪЛГАРИ, НОКАУТИРАЙТЕ ГЕРБАРСКАТА НАГЛОСТ! ШАМАРОЙСАЙТЕ БОКОВИЯ НАРЦИСТИЧЕН СИНДРОМ! ПОКАЖЕТЕ НА ГЕРБАРИТЕ ПЛИТКИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ГРОБ, КОЙТО ВЕЧЕ ИМ Е ИЗКОПАН ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!! А, и не забравяйте да си носите собствени СИНИ химикалки и знакът "ХИКС" да бъде само вътре в квадратчето, че иначе ГРАБ ще го направят невалиден!
mitko

2011.10.25 | 16:58

6
Няма да стане глупако. вие комунистчетата си отивате. Жалко за вас. Отивате си с простотията, а простотията раждаше мизерията. Това беше най - страшното . За щастие утре изчезва. А Бойко ще бъде първият и последния на всички времена .
Гаврил

2011.10.24 | 22:29

4
Психиатрите, проверете го този човек.Мисленето му е на ниво тинейджър - завиждат му , дразнят се.. Няма ли да порасне.
И.П.Енчев / enchev.i@abv.bg

2011.10.24 | 01:20

1
Някои се дразнят, че престъпността ни вече не е като в Колумбия, a е/вро/то ГЕРБ-oBRATSKA, AL-Петров-ОХТОПОДСКА такава; братя - аллAхо-ШейховСКА, братя - АмфетаминСКА, брато - ОтрепСКА, брато - УБИЙСКА, братя - ЛЕЯРo-ОТЛИВЧИСКА,  братя - МАРГИНСКА, братя - ОХТОПОДСКА, братя - КАЛМАРСКА, братя - ГУЩЕРСКА, братя - ХЕМЕЛИОНСКА, братя - ЗМИйСКА, братo - МАРОДЕРСКА, братo - ИЗМАМНИЦИ, братя - ДОЙЧЕ-Велчов ПишурЛИГСКА, братя - журнаЛИГСКА, братя - САДИСТСКА, братя - МИЛИТАРИСТСКА, братя - КОЛОНИАЛИСТСКА, братя - НОБЕЛОВСКА, братя - КРАДЦИ-ДЖЕБЧИИСКА, братя - ДЕМЕКo-кратСКА, братя - ДЕМЕКo-НОМИСТСКА, братя - ДЕМ-ЕКОЛОГ-климатиЧНA, братя - ГЕРБo-пейци-ПОСЛУKСКА, братя - УЛТРА-ДЯСНО-ЦЕНТРИСТСКА, братя - КАРИЕРИСТСКА, братo - ДОНОСНИЧEСКА, братя - СОЦ-Подстрекателнa, братя - РОДИНО-ПродажниЧEСКА, братя - ИМУНИТЕТHA, братя - МАЖОРИТЕТHA, братя - ЕВРО-ПросeШКА, братя - НАТО-МАРИОНЕТHA, братя - ПЕТРОЛ-ГЕНОЦИHA, братя - БЮДЖЕТ-Кaмпанийна, братo - ИЗНУДВАЧECKA, братo - ЛЪЖЛИBА, братя - ДЕМАГОЗШКА, братя - ЛОБИСТСКА, братя - САМОЗВAНСКА, братя - СКИНХЕДСКА, братя - ЦИНИЦИ, братя - НАРКОМАНИ, братя - ХЕРМАФРОДИТИ, братя - ПЕДЕРАСTСКА, братя - НАЦИОНАЛИСТИ, братя - нео-НАЦИСТСКА, братя - култ-ПОЛИТИКО-ФАНАТИЧHA, братя - култ-БОГo-ФАНАТИЧHA, братя - аллAхо-САМОУБИЙСКА, братя - МУСОР-манСКА, братя - МАСОН-ционистСКА, братя - КАПИТАЛИСТИ, братя - ШЛЪОКАPСКА, братя - БЪЛГАРИ, потомци на ЛЕВСКИ и БОТЕВ, ЗНАЕТЕ ЛИ вие не какви, а КОИ СТЕ и от КЪДЕ сте?? ЕТО ТУКА ПРОЧЕТЕТЕ ЗА ИСТИНСКИТЕ братя-БЪЛГАРИ! АЗ ЧЕТА И СЕ ЗАСРАМИХ НЕ МАЛКО!! http://www.bulgarlar.com/Pravda/Vostok/Gruz_Bulgar.html http://novred.narod.ru/ http://novred.narod.ru/bankrut.htm http://web.hit.bg/bgsviat/ http://po-sveta.hit.bg/osetia.htm http://web.hit.bg/bgsviat/KREML.htm http://web.hit.bg/bgsviat/Materiali/anti_eu.html http://web.hit.bg/bgsviat/vrazki/vruzki.htm http://www.bulgarlar.com/index.html http://www.bulgarlar.com/Iskusstvo/Victor/foto/foto.html С уважение: И.П.Енчев / enchev.i@abv.bg

2011.10.24 | 18:08

2
много говна ядеш - ЯКО

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини