БСП събира съмишленици за внасяне на иск до КС заради заема от 16 млрд. лв. (видео)

  • 28 април 2015 14:31

  • 1275
  • 1
БСП събира съмишленици за внасяне на иск до КС заради заема от 16 млрд. лв. (видео)
© Булфото

След заседание на ИБ на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно заяви, че от утре "БСП - Лява България" започва да търси подкрепата на други парламентарни партии за внасяне на иск до Конституционния съд относно ратификацията на договора за заем от 16 млрд. лв. Според соцлидера те ще получат подкрепа от АБВ и "Атака", тъй като досега са направили заявка,че не са съгласни с този заем, предаде репортер на novini.bg.

На въпрос на журналисти какво е решението за оставката на Драгомир Стойнев, председателят на БСП заяви, че това е партията, в която най - много са искани оставки, а през последните 6 - 7 месеца постоянно се искат такива. Миков поясни, че БСП има изградени партийни механизми и едва, когато протече дискусия, тогава ще обявят решението. "Това не е толкова тревожно", обясни Миков и добави: "повече се тревожа от факта, че един коалиционен партньор преди няколко дни поиска 5 оставки на министри. Това е по-тревожно, тъй като може да разклати държавата".

Миков коментира и предлаганите от управляващите конституционни промени като опит да бъде овладяна съдебната система.

Левият лидер е разтревожен също така и че Комисията по образование провежда изнесени заседания в цялата област, за да не може никой да разбере какви точно решения взима.

"БСП отново и отново ще продължи да поставя въпроса в парламента за монопола на веригите, който смачква българския производител", напомни още Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Калоян Паргов, председател на градската организация на БСП, съобщи, че тази година във всички големи градове ще бъдат организирани митинг - шествия по повод 1 май. В София митинг - шествието ще започне от 10. 30 часа от площад "Народно събрание" до Борисовата градина. Паргов заяви, че БСП не окупира празника 1 май, тъй като много често социалистическата партия е упреквана, че окупира този празник.

"Призоваваме всички съмишленици и прогресивно мислещи да излязат на 1 май и да ни подкрепят", каза той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1275 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ИВАН

2015.04.29 | 09:05

1
ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ НАПРАВИ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЗАЕМА ОТ 16 МИЛИАРДА....

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини