Плевнелиев: Не сме перфектни, но сме на прав път

  • 23 април 2015 15:13

  • 1224
  • 10
Плевнелиев: Не сме перфектни, но сме на прав път
© Булфото

Възможностите за увеличение на икономическия обмен, развитието на транспортната инфраструктура в Югоизточна Европа, подкрепата на страната ни за европейската интеграция на Босна и Херцеговина и българският опит в управлението на средствата от европейските фондове бяха във фокуса на срещите на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното с председателстващия Съвета на министрите Денис Звиздич и с ръководството на двете камари на Парламента на Босна и Херцеговина, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава отново потвърди подкрепата на България за европейската интеграция на държавите от Западните Балкани. Доверието на инвеститорите се печели с осигуряването на сигурност за направените вложения, заяви Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и подчерта, че основният фактор, който гарантира стабилността в Западните Балкани, е откриването на европейската перспектива за всички държави от региона. Българският президент посочи, че с привличането на компании от стратегическо значение в една от държавите в Югоизточна Европа печели целият регион и това води до последващото разкриване на десетки производствени мощности на свързаните с нея подизпълнители. „За България това са фирмите, които произвеждат компоненти за автомобилната индустрия и са доставчици на всички големи производители на автомобили в Европа“, посочи държавният глава.

Президентът подчерта, че независимо от трудностите през първите години след присъединяването на страната ни към ЕС, сред най-важните постижения за България е адаптирането на българското законодателство с работещите правила в Европейския съюз и изграждането на стандарти за производство и бизнес.

„Не сме перфектни и има много още какво да желаем, но сме на прав път и работим за това промяната в качеството на живот да бъде не само за българските граждани, но и за всички граждани от региона“, подчерта държавният глава. Президентът открои и подобряването на позициите на страната ни по отношение на прозрачното усвояване на средствата от европейските фондове, като днес България е сред първите в ЕС по този показател. Държавният глава покани представители на правителството на Босна и Херцеговина да посетят България, за да обсъдят транзитния превоз на месни и млечни продукти през страната ни за Близкия Изток. „Решението на този въпрос трябва да бъде в съответствие с европейските стандарти и законодателството на ЕС“, добави още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Босна и Херцеговина се подготвя да осъществи редица реформи, свързани с европейската интеграция, както и по отношение на подобряването на бизнес средата, подпомагане на дейността на малките и средните предприятия и приемането на програми за насърчаване на младежката заетост, посочи председателстващият Съвета на министрите Денис Звиздич. Той изрази и готовността на своята страна за организирането на съвместни бизнес срещи между представителите на бизнеса, на които да се обсъдят конкретни инвестиционни проекти в двете държави. Споразумението за стабилизиране и асоцииране с ЕС предстои да влезе в сила и представителите на държавните институции на Босна и Херцеговина изразиха желанието си за споделяне на опита на страната ни в управлението на европейските фондове. „Много е важно да влезем подготвени в ЕС, защото само така имаме възможност да бъдем конкурентоспособни на един пазар от 500 милиона потребители. Искаме да се поучим както от успехите ви, така и от допуснатите грешки, за да не допуснем загуба на предвидените за нас средства“, подчертаха пред държавния глава парламентарните представители на Босна и Херцеговина. По време на срещите на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното представителите на държавните институции в Сараево благодариха на българския държавен глава за приятелството и оказаната от България навременна подкрепа след тежките наводнения в Босна и Херцеговина през 2014 г.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1224 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2015.04.25 | 14:00

10
Празно бръщолевене на малоумната Ирландско - герберастка Пастирка ! Офшорно далавераджийче , комсомолче , комунистче подло като ТИКВАТА ББ ! ДОЛУ ! САМА ВОЛЕН СИДЕРОВ !

2015.04.24 | 21:41

6
НАЙ ДОБРИЯТ ПРЕЗИДЕНТ КОЙТО СМЕ ИМАЛИ ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА НЕГО

2015.04.25 | 13:59

9
Абсолютно съгласен съм! Интелигентен, успял, почтен и достоен човек, с прекрасна визия и култура! За пръв път се гордея с моя президент, когато ни представя пред света!

2015.04.24 | 21:41

7
По правописа се вижда, че си цигане
Президен Педераст

2015.04.24 | 21:41

8
Най-МЕКИЯ президент.Путю...
FM

2015.04.24 | 21:41

5
Перфектни, идеални- това са Блянове
анонимен

2015.04.24 | 21:41

4
"не сме безгрешни, но сме истински" - очакваме скоро и този отговор от Плевнелиев.

2015.04.24 | 21:41

3
Вярно е. Пътя е ПРАВ и стига до КРИВАТА КРУША.

2015.04.24 | 14:45

2
PEDERASTZOOOO DA GO DUHASH CQL JIVOT
Chris

2015.04.24 | 14:45

1
Как сте на прав път бе , смешници? Толкова добри управляващи пък теглят заеми. Долу Герб!!!!!!! Аз съм твърдо за ново управление, не искам БСП, ДПС, ГЕРБ, те са измамници. Предпочитам да видя по какъв начин управлява нова партия като АТАКА, отколкото тия мързеливци! Малкото човече (Плевнелиев) да се се омита заедно със дружките си от герб, че ми писна от нереалните им проекти и кражби.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини