Активна избирателна регистрация поиска Джамбазки

  • 17 април 2015 18:39

  • 1345
  • 1
Активна избирателна регистрация поиска Джамбазки
©

Активна избирателна регистрация поиска евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

„В по-мекия вариант може да се направи веднъж, а другия, малко по-сложен, но по-честен вариант, е преди самите избори всеки да заявява желание да гласува. Целта е след това да се видят фантомите“, уточни той в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Ако има задължително гласуване е редно да има активна избирателна регистрация. Двете неща вървят ръка за ръка, поясни той.

Войводата предлага да има отстъпка в данъците на хората по време на избори, ако те дадат своя глас.
„Желанието на Патриотичния фронт е това да се случи преди местните избори, за да окажат ефект още на тях“, коментира евродепутатът.

Иначе според него активността по време на избори е висока.

Трябва да бъде въведена възможността за електронно или дистанционно гласуване. Българите в диаспората трябва да дадат своя глас. По този начин ще се борят и купените гласове, на мнение е още Джамбазки.

Помолен да коментира, от позицията си на юрист, дали са възможни така дискутираните промени в Конституцията, Ангел Джамбазки посочи: „Предстои да има официално становище на парламентарната група на ПФ. Ще кажа моето мнение – да, може да се случи и да, те са необходими. Трябва да се върне вярата на обществото в правосъдието“.

Хората не вярват, че ще се случи, защото виждат реалността и са демотивирани и разочаровани. Това, че няма вяра в правосъдието означава, че няма вяра в държавността, добави още вторият във ВМРО.

Относно подготвяната от него резолюцията за македонците, Джамбазки изтъкна, че в Македония предстоят промени и отново посочи, че Турция спонсорира ИД и прехвърля нелегални емигранти на територията на България.

Последвайте канала на

1345 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.04.19 | 15:07

1
Не знаех, че войводите са по 150 сантиметра.

Добави коментар

Водещи новини