Всички, които уж търсели Цв. Василев, не искали той да се върне

  • 15 април 2015 18:01

  • 2574
  • 3
Всички, които уж търсели Цв. Василев, не искали той да се върне
©

Според мен всички тези хора, които уж търсят Цветан Василев, не искат той да се върне. Те се страхуват от това. Ако наистина го искаха, досега щяха да го докарат. За това нещо е цялото това замъгляване.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ депутатът от БСП лява България Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в.

„Ако проблемът на КТБ беше липсата на ликвидност, беше достатъчно да излязат 10 министри, които да внесат пари, не да изтеглят, да излязат министърът на финансите и гуверньорът на БНБ и да кажат, че застават зад държавата“, категоричен е социалистът.

„Вината и на Орешарски, и на Чобанов (бившите премиер и финансов министър, б.р.) е огромна“, подчерта той.

Банката е пирамида. Голяма част от кредитите, които е раздала, са необезпечени, продължи Кадиев, който нагледно обясни ситуацията с КТБ: „Дадена фирма изтегля 5 млн. лева, прехвърля 4 млн. на друго дружество, т.е. източва го и с останалия един милион запълва лихвите, за да не се набива на очи заемът. Той е направен така, за да бъдат откраднати парите“.

„Ако съберат 150 млн., пак ще е добре. Ако съберат 1/20 от тази сума, ще е истински героизъм. Ще пием една студена вода“, предвижда червеният депутат.

На въпрос каква кандидатура на БНБ би подкрепил, Кадиев изтъкна: „Според мен шефът на БНБ трябва да не е обвързан с българските банкери, хубаво е да е външен човек, дори не е задължително да е българин“.
За пример Кадиев даде Израел.

Той е категоричен, че не би подкрепил сливането на Агенция „Митници“ и НАП, каквито идеи има премиерът.
„Все едно да търсите плод между ябълка и круша. Все едно да слеете КАТ и ГДБОП – и двете събират приходи, но за различни неща. Това е начин за създаване на контрабанда, а не за спиране“, на мнение е социалистът Кадиев.

Последвайте канала на

2574 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.10.12 | 18:45

3
Най - голяма вина има Рапон Бей ТИКВАРСКИ ! Той наля държавните пари там , направи Василев банкер №1 , а после крещеше фалит , фалит ! Заедно с други бандити като Искров откраднаха милиарди , а сега замитат следи чрез прокурори и надзорници !
estestweno

2015.04.16 | 11:41

2
ако ония се върне половината парламент в затвора !!!!!!!!!!!!!!!

2015.04.16 | 10:01

1
ne slucaino cobanov go vzeha v DPS parite sa vav vishite kragove na DPS-BSP boiko borisov e vlastoliuobiv i zatova malci da ne go svaliat ot vlast

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини