Сидеров: Във Вашингтон са жертва на дезинформация по отношение на Атака

  • 24 май 2011 17:46

  • 1227
  • 0
Сидеров: Във Вашингтон са жертва на дезинформация по отношение на Атака
©

Във Вашингтон са жертва на дезинформация по отношение на ПП „Атака”, каза лидерът на партията Волен Сидеров.

Попитан защо хората от Американското посолство в София си мислят, че ПП „Атака” е в симбиоза с електората на ДПС, той отговори, че не напразно е търсил контакт и среща с американския посланик именно за да обясни, че тези данни, сводки, подхвърляния, които получават, не отговарят на истината.

„Нито това, че работим за някоя друга държава, че сме руски проводници на интереси прочее”, каза Сидеров. Лидерът на „Атака” подчерта, че никога не е стъпвал в Съветския съюз, а в Русия е ходил само за два дни и няма никаква руска връзка. „Изкарват ни, че ни финансират олигарси, което не е вярно, мога за кажа, за съжаление, тъй като през 2005 година имахме остра нужда от финанси, за да съобщим на хората, че съществува партия „Атака”.

Не сме получили нито лев от български или небългарски олигарх”, каза още той. Според Сидеров, политическите му опоненти са подхвърлили на американския посланик грешна информация, която е стигнала до Вашингтон. По думите му това е вредно за самия Вашингтон, който получава грешна и изкривена картина за света. Сидеров заяви, че от „Атака” не са антиамерикански настроени и уважават всички държави, но искат и те да ги уважават. Той каза, че искал да обясни всичко това на американския посланик Уорлик, но той бягал от среща.

Сидеров подчерта, че продължава да стои искането министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов да намери хората, които на митинга са ударили Даница Гаджева с камък и всички останали, които са заснети от камери на партията. „Цветанов е длъжен да го направи, Прокуратурата е длъжна да го направи. В противен случай има двоен стандарт.

При двоен стандарт остава да кажем: „оставка”, подчерта лидерът на „Атака”. По думите му от Прокуратурата до момента не са изискали видеоматериалите, с които разполагат в „Атака”.

На въпрос дали ще се предприемат действия за закриване на партия „Атака”, ако народът се произнесе с такова искане, Сидеров каза, че ако народът се произнесе за това, какво друго остава? От партията готвят карта на България, на която ще бъдат посочени всички гнезда на ислямизма и центрове за обучение. Според Сидеров специалните служби знаят за това, но си мълчат.

От „Атака” опровергаха информацията, че тази нощ в „Студентски град” в София е имало спречкване, в което са участвали активисти от младежката структура на партията.

Последвайте канала на

1227 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини