Румяна Бъчварова поиска допълнително 18 млн. лв. за обезщетения на служители

  • 07 април 2015 15:10

  • 1831
  • 2
Румяна Бъчварова поиска допълнително 18 млн. лв. за обезщетения на служители
©

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова  поиска 18 млн. лв. допълнително от правителството за обезщетения на служителите след прекратяване на правоотношенията им.

Към месец февруари тази година неизплатените задължения по това перо са 11,5 млн. лв., а утвърдените по бюджета на ведомството средства не могат да осигурят предвидените в Закона за МВР плащания на освободените служители.

Неизплащането им ще бъде предпоставка за завеждане на съдебни искове, се посочва в мотивите към проектопостановлението, публикувано за обществено обсъждане.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1831 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Реалист

2015.04.08 | 12:12

2
От няколко години забелязвам една несправедливост...бих казал даже и дескриминация в нашето общество.Става въпрос за следното: Винаги преди Нова година или Коледа се прави кампания за подпомагане на деца на загинали служители от МВР и МО. Въпросът ми е : Ами само тези загинали хора ли имат деца ??! Нима загиналите хора с други професии нямат деца и те не се нуждаят от подпомагане?! Още повече,че хората с други професии са данъкоплатци и си плащат соц. и здр. осигуровки! Защо е това превъздигане на служителите от МВР и МО ? Не само тяхната професия е рискова ! Всички професии са такива. И защо е това награждаване на тези служители,че са си изпълнили служебните задължения когато се е наложило да поработят ( спасителните операции при бедствията)? През останалото време какво правят?: СЛУЖАТ ! Получават си заплатите,на държавна издръжка са и други предимства и превилегии пред ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ! А когато се наложи да поработят по време на бедствията да помогнат на тези които им осигуряват заплатите от данъците си, ги наричат герои и ги награждават (поощряват) за това че са си изпълнили служебните задължения!По тази логика всички които работят и си изпълняват всекидневно служебните задължения би трябвало освен заплатата да бъдат и поощрявани ....И защо се получават тези 10 или 20 заплати след пенсиониране??? Каква е причината за това??? ...Ами тогава и аз искам ! Защо е тази дескриминация ?

2015.04.07 | 20:49

1
NE PRAVETE GLUPOSTI VSITCHKI SME PREHODNI OSVOBODETE SE OT KOMPLEKSARSKATA ZLOBA

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини