Карастоянова: Планинският туризъм може да съживи селата и градчетата в България

  • 06 април 2015 07:53

  • 1600
  • 2
Карастоянова: Планинският туризъм може да съживи селата и градчетата в България
©

Необичайният сняг навън ни подсказва, че има прекрасни условия за почивка. Преди три седмици са започнали разговорите за състоянието на българския туризъм. Планините трябва да бъдат достъпни, нужни са най-малко още 5 лифта в страната. Нищо друго не може да създаде работни места на градовете и селата вътре в държавата, както планинския туризъм, каза Полина Карастоянова зам.председател на комисията по туризъма в ефира на БНТ.

Държавата започва да преосмисля своята роля в изцяло частния сектор на туризма, категорична беше Карастоянова. Създаването на министерството на туризма е цел за решаване на проблемите. Голф туризмът и всякакъв друг вид туризъм могат да бъдат развивани изключително добре в България. Културният туризъм е приоритет на всички общини, виждам как започват да се променят нещата, каза зам. председателя на комисията по туризма.

Нужен е добър план, който ще даде резултати до 10 години, обясни Карастоянова. Тя не е съгласна с обобщенията, че българският туризъм предлага ниско качество на обслужване. Ако сега седнем и погледнем картата на България може да видим добри предложения. Нека да бъдем една идея по-позитивни, дори в Дубай може да попаднете на място, в което да не може да си поръчате такси, допълни Карастоянова.

5 милиона лева са незабележим процент за реклама на България, категорична беше Карастоянова.

Последвайте канала на

1600 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Еркюл

2015.04.06 | 12:41

2
То и Мария Антоанета е мислила, че може да изхрани гладуващия френски народ с пасти, ама не! Фръкнала и главата!
българин

2015.04.06 | 12:41

1
трябва да се направи така че обикновените хора да си вадят парите от туристи по планини и села, а не както сега тая престъпна сган която окраде парите на народа и строят огромни хотели навсякъде. туризма да предлага български плодове,зеленчуци месо, мляко и никакво друго,има начин да се направи.

Добави коментар

Водещи новини