Конгресът на БСП приключи с разгорещени спорове

  • 05 април 2015 19:13

  • 5030
  • 40
Конгресът на БСП приключи с разгорещени спорове
© Булфото

Предложението за мандатност на членовете на Изпълнителното бюро, което направи Кирил Добрев нажежи обстановката на 48 конгрес на БСП, предаде репортер на Novini.bg.

Нетърпеливи по време на гласуването на промените на Устава на партията, по-голямата част от социалистите напуснаха най-голямата зала в НДК и повечето места в нея останаха празни. Така към 17.30 часа от общо 662 регистрирани тази сутрин делегати с работа се бяха захванали малко над половината - 354 членовете на левицата. „Този кворум не ни е достатъчен да гласуваме за каквото и да е", тъжно установи председателстващият заседанието Янаки Стоилов и неколкократно призова съпартийците си да се върнат по седалките си.

Кирил Добрев предложи членовете на изпълнителното бюро да бъдат до 3 мандата, за да се запази приемствеността, но да има и обновление и да не се гледат едни и същи лица в президиума. Идеята на Добрев не бе подкрепена от делегатите в Зала 1 на НДК, но успя да накара председателя на столетницата да изригне. "Изпълнителното бюро не е Виенско колело, което да повози другарите за едно-две завъртания и да слязат, отсече Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно. Ако не харесва бюрото, искайте ми оставката тук на конгрес. Тези, които работят в ИБ, и те имат някакви нерви", заяви лидерът на партията.

Социалистът Кирил Добрев обаче не остана без отговор. "Другарю Миков, дадохте много добър пример с виенското колело, може би от панаира във Видин. Председателите на структурите разбраха, че те са на виенското колело, а членовете на ИБ - не са", отсече Добрев. Той направи ново предложение депутатите на БСП да имат право да се кандидатират за не повече от 3 последователни мандата за народни представители. При гласуването на това предложение стана ясно, че кворума е разклатен и може да бъде провален конгреса на партията, но социалистите успяха да се съберат в зала и да запазят кворума.

Станалата известна като „Анти-Станишев" поправка в Устава на БСП събра необходимата подкрепа и бе приета, но все пак в по-смекчен вариант от първоначалния.

За финал Миков се обърна към останалите делегати. "Газ към местните избори! Търсете съюзници и кандидати, които да четат левите стандарти. Който е съгласен, да отива при хората и да им обяснява, те ще ни разберат", категоричен беше соцлидерът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5030 40

Свързани новини

Коментари 40

Добави коментар

2015.04.08 | 00:25

40
Колко жалко,че хората вярваха във вас.О,партио любима,нима това е последния ти валс?
балканджи Йово

2015.04.07 | 20:23

10
Не това не е последен валс.На някои ,като бивши седесари,много им се иска, но не им стиска.Само със злоба и золуми не се управлява измъченият ни народНие,като партия на българският народ,доказала се във времето,искаме прошка от бедните и унизените,над 90% от българските граждани. Искаме прошка за това яе се намериха и в нашите редове предатели,които целяха собственото си облагодетелствуване.Ние се оттърсваме от тях,както е по целият свят.Идеята за социално равенство ще възтържествува! Сега трябва да се обединим под червеното знаме на справедливостта и да не допуснем нова световна война,за да могат нашите деца и внуци да живеят в мир и спокойствие.

2015.04.08 | 00:24

39
САМО АТАКА ! Никакви БСП и ГЕРБ ! Лъжци крадци са ! Доказаха го с управлението си ! Докараха НАТО , ЕРП-та , американски бази , беднотия , безработица , престъпност ! Направиха българите най - бедни и изгониха 2 милиона зад граница ! ДОЛУ тия предатели !

2015.04.08 | 00:24

36
атака умря, и не ГЕРБ а АТАКА е ЧУМА, не можеш да имаш 3% лумпени зад гърба си и да имаш претенции да управляваш , просто нямате потенциал смешко.

2015.04.08 | 00:24

38
БСП само приказват,когато се гласува са заедно с ГЕРБ,РБ,ПФ,ДПС и АБВ.БСП е за базите да останат,БСП подкрепя санкциите срещу Русия,БСП призна превратаджиите в Киев!Само Сидеров има принципна и последователна позиция.

2015.04.08 | 00:24

37
ГЕРБ са чума ! БСП са холера ! САМО АТАКА е спасението !

2015.04.08 | 00:23

35
Престъпните БКП/БСП /ГЕРБ са раково образувание в тялото на народа!! Трябва да бъдат забранени ! САМО АТАКА !

2015.04.08 | 00:23

34
ТИКВАТА е откровен бандит ! В затвора ! БСП са политически импотенти ! Само в АТАКА е бъдещето ни ! ПЛАНЪТ СИДЕРОВ е СПАСЕНИЕТО на БЪЛГАРИЯ !

2015.04.08 | 00:23

33
САМО АТАКА ! Никакви БСП и ГЕРБ ! Лъжци крадци са ! Доказаха го с управлението си ! Докараха НАТО , ЕРП-та , американски бази , беднотия , безработица , престъпност ! Направиха българите най - бедни и изгониха 2 милиона зад граница ! ДОЛУ тия предатели !

2015.04.08 | 00:23

32
У нас има само две партии ! АТАКА и останалите партии с ,различни бандити в тях ! Абсолютни боклуци , докарали България до разруха - последна в Европа , а българите най - бедни !Искат да продължат грабежа ! Затово ИЗБОРИ ДО ДУПКА докато АТАКА и ВОЛЕН дойдат на власт ! НЯМА ДРУГ ИЗХОД ЗА НАС !

2015.04.08 | 00:23

31
ГЕРБ или БСП ? НИКАКВА разлика за живота на хората ! Все по- зле ! Видяхме ги ! Лъжат и крадат ! Предатели и чужди слуги ! АЛТЕРНАТИВАТА е АТАКА !!!

2015.04.08 | 00:23

30
За ВСИЧКИ ,които са управлявали България след 1989 г . трябва НАРОДЕН СЪД : министри , депутати , прокурори , съдии , някои обл. управители и някои кметове от ГЕРБ , БСП , СДС, НДСВ , ДПС ! Дотогава ще сме отменили забраната за смъртната присъда ! Особено внимание на Б. Б., И.Костов и А. М. ! Има извършени огромни престъпления срещу НАРОДА и ДЪРЖАВАТА !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини