Захариева: Цветан Василев отправи публична заплаха

  • 01 април 2015 07:33

  • 1909
  • 2
Захариева: Цветан Василев отправи публична заплаха
©

Хората се умориха от приказки и искат резултати. Дай Боже, политиците да ни лъжат само на 1 април за здраве. Все още обаче те не са спечелили доверието на хората. Това каза началникът на кабинета на президента Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на в сутрешния блок на БТВ.

Интервюто на банкера Цветан Василев прилича на публична заплаха. Той призовава да го оставят да си харчи парите на хората безнаказано. Ако иска да разкаже да дойде и да го разкаже, но не по този начин, категорична е Захариева.

Сега е моментът да се промени законодателството и виновните за фалита на КТБ да си понесат отговорността. Това не е била банка, а някаква финансова пирамида, с която да се купуват предприятия. 70% от кредитите са били кухи. Ужасена съм. Силно се надявам да се чуе истината и парите да се съберат, коментира тя.

Този път няма да се заметат следите, уверена е Захариева. Според нея щом Василев смята, че е прав и има фактите трябва да ги изнесе публично, в противен случай това звучи като блъф. Да бъде така добър да се яви в прокуратурата да го разпитат, вместо да разиграва фарс.

Захариева недоумява защо именно сега се взимат мерки, които да спрат разграбването на банката. Какво правиха институциите досега? Ясно е, че надзорът не си е свършил работата. Иван Искров - абсурдно е управителят да прехвърля цялата отговорност върху подуправителя. Когато ръководиш подобна институция той трябва да носи отговорност. Подаването на оставка е морален акт.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1909 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
2

2015.04.04 | 23:44

2
Какво е това заглавие?
Кънчо

2015.04.04 | 23:44

1
Блъскам си главата над заглавието,но не мога да го разбера!Кой кого заплашва???

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини