Партиите внесоха номинациите си за членове и председател на КЕВР (обновена)

  • 25 март 2015 19:28

  • 2130
  • 1
Партиите внесоха номинациите си за членове и председател на КЕВР (обновена)
© Булфото

Съгласно приетите с промените в Закона за енергетиката процедурни правила за избор на председател и членове на Комисията за енергийно и водно регулиране парламентарно представените политически партии са внесли днес в комисията по енергетика своите предложения.

От ГЕРБ предлагат за член на КЕВР в подсъстава за енергетика досегашният член и бивш председател на ДКЕВР Евгения Харитонова. ГЕРБ предлага като икономист и в двата подсъстава на новата КЕВР да остане досегашният председател на комисията Светла Тодорова.

От всички парламентарни сили само Реформаторският блок има предложение за председател на комисията и това е Иван Иванов от ДСБ. Реформаторите предлагат още няколко кандидатури за членове на КЕВР - Славчо Смилков, Валентин Петков, Елена Маринова, съобщава БТА. ГЕРБ ще подкрепи Иван Иванов за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране, каза за БНР председателят на парламентарната енергийна комисия Делян Добрев.

От БСП лява България предлагат в комисията да влязат Валентин Терзийски, заместник-председател на Асоциацията на топлофикационните дружества, Еленко Божков - бивш член на ДКЕВР, Илиян Илиев и други.

ДПС има само едно предложение за член на КЕВР - Ремзи Дормуш Осман, както и ПГ БДЦ -  Георги Златев. Няколко номинации са предложили от Патриотичния фронт.

Предстои изслушването на кандидатите на извънредно заседание на комисията във вторник, а след това те ще бъдат изслушани и в пленарна зала.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2130 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
awatar

2015.03.26 | 22:34

1
iiiiiiiiiiiiiiiiiii BREEEEY UMNICI

Добави коментар

Водещи новини