Интегрирана система свързва над 560 структури на държавната администрация

  • 23 март 2015 13:35

  • 1673
  • 1
Интегрирана система свързва над 560 структури на държавната администрация
©

Над 560 структури на държавната администрация ще бъдат свързани с обща Интегрирана информационна система. Това ще стане чрез реализацията на проекта "Интегрирана информационна система на държавната администрация /ИИСДА/ - гаранция за прозрачност и ефективност" по оперативната програма "Административен капацитет", представен днес в Гранитната зала на Министерския съвет.

Началникът на политическия кабинет на вицепремиера по коалиционната политика и държавната администрация Антон Герунов  отбеляза, че осъществяването на проекта е важно както за администрацията, така и за бизнеса и за гражданите, защото чрез него ще се осигури единен източник на информация за услуги и режими, както и цялостен справочен инструментариум за функционирането на централните и териториални органи.

Проектът е на обща стойност близо 1,5 млн. лв. и неговото изпълнение е започнало през 2013 година. Очаква се той да бъде  завършен през ноември 2015 г., информира ръководителят му Румяна Русева. Общата цел е да се осигури публичност, наблюдение и контрол върху организацията и дейността на администрацията за постигане на ефективност в нейната работа. ИИСДА ще работи във взаимодействие с Единната информационна система за управление на човешките ресурси в държавната администрация. По много по-достъпен начин в новата система ще са представени конкурсите, които се обявяват за държавни служители, отбеляза Русева в отговор на въпрос. По думите й ще има възможност за обявяване на едно място на всички останали конкурси в администрацията.

Изпълнител на дейностите по разработване и внедряване на ИИСДА е "Сиенсис" АД. От фирмата гарантират едногодишно поддържане на системата след въвеждането й в експлоатация.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1673 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2015.03.23 | 19:47

1
Ще свързва всички тоалетни в Бг.

Добави коментар

Водещи новини