Петър Кънев за взривовете във ВМЗ "Сопот": Дано този път отговорността не се размие

  • 23 март 2015 10:03

  • 1645
  • 3
Петър Кънев за взривовете във ВМЗ "Сопот": Дано този път отговорността не се размие
© Булфото

Петър Кънев, председател на парламентарната икономическа комисия, коментира версията за саботаж при взривовете във ВМЗ "Сопот".

"Притеснявам се, че когато има човешка грешка, търсим анонси от американските филми. Липсата на контрол, мотивация, държавност, водят до това, че друг ни е крив", каза той пред БНР. Кънев направи паралел със скандала с българските щангисти и метеоритът, който падна наскоро в региона. "Дали беше метеорит, или паднал съветски спътник от време оно, вестниците така се продават. Истина е, че на много места се случиха събития, които имат само една причина – лоша трудова дисциплина, лоша дисциплина в технологията, в проектирането. Дано този път отговорността не се размие. Тая тема я коментирахме още при взривовете в Челопечене, край София. Там също се доказа, че има продукция на частни фирми. Проблемите в търсенето на отговорност си стоят. Всичко ще продължи, докато няма наказани. Шенген няма да видим никога, докато не се оправим с правосъдието и силовите структури. Шенген е преди всичко условия за борба с корупцията, борба с престъпността", допълни Кънев.

За проблема с отлива на туристи през този сезон депутатът каза: "Ще има сериозен отлив на руски туристи поради санкции на ЕС към Русия. Заявките засега са 70 процента по-малко. Беше забранено на силовите структури в Русия, а те са 5 милиона семейства, да почиват в България, бяха спрени субсидираните екскурзии на пенсионери и ученици, особено голям отлив имаме в детските лагери", каза още Кънев и подчерта, че е песимист по отношение на компенсациите от страна на ЕС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1645 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.04.20 | 08:39

3
В България всичко се размива, най-вече, вина и отговорност. Не очаквайте друго. Евала на Румънците. Комай ще започнем да емигрираме при тях.
отговорник

2015.04.20 | 08:39

2
Думата "отговорност" отдавна е изтрита от съдебната власт.Там не познават нейното значение.

2015.04.20 | 08:39

1
Всичко лошо все на нас българите ни се случва.Няма ли вече край на тези мъчения.Кога ще се изтласкаме от дъното или ще се влачим още по него,все едно че сме в ада?

Добави коментар

Водещи новини