БСП вади кандидатите за кметове в 12 без 5

  • 23 март 2015 06:50

  • 1160
  • 2
БСП вади кандидатите за кметове в 12 без 5
© Булфото

БСП ще извади кандидат-кметовете си за местния вот наесен в последния момент. Имената им ще станат ясни в началото на юли, а окончателно утвърдени – в края на лятото.

Това стана ясно от думите на зам.-председателя на БСП Янаки Стоилов на семинар на социалистите, който се проведе през уикенда във Варна. Възможно е само имената на мераклиите за кметския стол в София, Варна и Бургас да станат ясни малко по-рано, пише в. "Монитор".

БСП ще направи сериозен анализ на работата на сегашните си градоначалници, за да види дали те изпълняват поетите ангажименти и дали да бъдат издигнати отново. Столетницата вече е подготвила и стандартите си за лява местна политика, които всички нейни кандидати ще се ангажират да изпълняват. Засега платформата има 10 точки. В нея е записано например общините с леви кметове да поемат 50 на сто от издръжката на дете в детска градина, разкриване на денонощни аптеки в областните центрове, отваряне на дневни центрове за възрастни. В кампанията БСП планира да използва активно възможностите, които дават интернет и социалните мрежи. На семинара се появиха и нестандартни идеи, като например предизборните клипове на БСП да се въртят по кината като „трейлъри”. Апликации за мобилни телефони, които да служат за агитация, също се обмислят като възможност.Коалиционната политика на БСП за местния вот още не е обявена официално, но все по-упорито се говори, че сътрудничеството с АБВ по места ще стане факт. Почти сигурно е, че двете формации ще се явят заедно в Перник.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1160 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
naco

2015.03.23 | 13:37

2
Много правилно,иначе могат да бъдат РАЗКРИТИ!

2015.03.23 | 13:37

1
Ако въобще спечелите кметско място , то ще е във Видинския регион , по-известен като Червената кал !!

Добави коментар

Водещи новини