Депутат от РБ: Селата са разядени от престъпност, чакат Батман (видео)

  • 19 март 2015 08:17

  • 2675
  • 3
Депутат от РБ: Селата са разядени от престъпност, чакат Батман (видео)
© Булфото

Предложеният от премиера за председател на ДАНС Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев Димитър Георгиев е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков”, а по-късно и ЮЗУ „Неофит Рилски”, е професионалист, очаквам да внесе спокойствие в ДАНС и службата да продължи да изпълнява функциите, с които е натоварена. Очаквам днес президентът да подпише указа за назначаването му, заяви в сутрешния блок на БНТ депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров.

Номинацията на Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев Димитър Георгиев е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков”, а по-късно и ЮЗУ „Неофит Рилски”, е предложение и решение на Бойко Борисов, каза депутатът от БСП Красимир Янков. Той ще работи под прякото ръководство на премиера. Решенията, които ще взема новият председател на ДАНС, ще бъдат съгласувани с Борисов. Бъдещите му действия не бива да бъдат натоварвани с повече очаквания от тези към премиера,  а самият той обяви в пленарната зала, че е неконтролируем, добави социалистът.

По думите на депутата от ДПС Камен Костадинов Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев Димитър Георгиев е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков”, а по-късно и ЮЗУ „Неофит Рилски”, има необходимите професионални качества, за да оглави ДАНС. Важно е да съумее да опази агенцията от това да бъде политически обяздена. ДАНС в момента работи добре, въпреки опитите да й бъде създаден негативен образ, коментира Костадинов.

Димитър Делчев от Реформаторския блок подчерта, че е много важно да има закон за спецслужбите, който да вкара дейността им в определени рамки.

Красимир Янков заяви, че вкараният в парламента пакет законопроекти по темата не е съгласуван с опозицията, на което Димитър Лазаров отговори, че явно БСП не искат дейността на службите да бъде ясно регламентирана. Камен Костадинов посочи, че ДПС е за консенсус и между първо и второ четене ще се работи за това спорните точки в законопроектите да бъдат изгладени.

Делчев бе категоричен, че реформата в сектор "Сигурност" засяга и една от най-наболелите теми - битовата престъпност. Малките градове и селата са се превърнали в своеобразен Готам сити - разядени са от престъпност и чакат своя Батман, коментира депутатът от Реформаторския блок. По думите му ниското обществено доверие към МВР и ДАНС се корени в политизирането им в последните години и липсата на грижа за "малкия човек".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2675 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
IALOVATA KURVA BOIKO YROSPIATA E YBIEC !!

2015.03.19 | 23:59

3
KURVATA BOIKO NE E HODIL V KAZARMA
FM

2015.03.19 | 16:53

2
Всеки с чисто досие да може да си купи оръжие. Но не може, защото престъпноста е политизирана. И то много отдавна.
волена ВЪВ КАЗАРМА НЕ ХОДИЛА

2015.03.19 | 16:52

1
ВЪВ рубли ИЛИ ДОЛАРИ МУ ПЛАЩАТ НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕДАРЕЛ воленуглу ОТ руското ПОСОЛСТВО

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини