Незаконният внос на горива се увеличава, алармира БСП

  • 13 март 2015 16:40

  • 1370
  • 3
Незаконният внос на горива се увеличава, алармира БСП
© Булфото

Незаконният внос и дистрибуция на горива се увеличават в последните месеци и трябва да бъдат предприети мерки, коментира  пред журналисти в парламента лидерът на БСП Михаил Миков след среща с представители на петролната и газова асоциация.

Според него трябва да има еднакво третиране на всички, което означава еднакви изисквания за всички. Беше ни предоставена  информация за няколко пристанища, на които напоследък усилено се разтоварва гориво, без да има съответните уреди. Трябва да се  помисли как в Агенцията "Митници" да не се концентрират всички функции - по писане на правилата, по контрол върху правилата, по наказване, отбеляза Миков.

Очевидно е, че функцията по писане на правилата трябва да остане за парламента и МС, респективно Министерството на финансите, смята председателят на БСП.

Предлаганите изменения ще бъдат предмет и на наши законодателни инициативи, и на парламентарен контрол, каза той. Миков отбеляза, че некачествените горива съсипват и двигателите. Това е въпрос, който трябва сериозно да се постави, за да се има предвид при контрола и регулацията на пазара, посочи той.

Пристанищата, през които се внасят горива, би трябвало да осигурят съответните уреди за измерване на количествата и да се засили контролът върху такива пристанища, каза председателят на БСП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1370 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
спецназа

2015.03.14 | 12:04

3
Да не се е включила отново в играта г-ж Костовица.
ТОВА ДАМИ И ГОСПОДА СА НАРИЧА ИЗДУХАНА PABOTA

2015.03.14 | 11:26

2
АЛАРМИРАМЕ В СОСИАЛНАТА МРЕЖА 'ЧЕ НЕЗАКОННИ ОТКАЧЕНИ СЕ УВЕЛИЧАВАТ В БСП.

2015.03.14 | 11:25

1
аман от пияници

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини