Правителството раздаде 46 млн. лв. от бюджета "като излишък"

  • 12 март 2015 07:07

  • 2480
  • 7
Правителството раздаде 46 млн. лв. от бюджета "като излишък"
© Булфото

Въпреки пробития бюджет, заради който бе теглен 16 млрд. лв. заем, и при планиран дефицит в бюджета от 2.49 млрд. лв., традиционното раздаване на милиони "на калпак" започна вчера без много-много обяснения.

Правителството разпредели извънредни над 46 млн. лв. Формалният аргумент е, че през януари бюджетът е отчел излишък от 69.1 млн. лв. заради подобрена събираемост на ДДС. Най-голямата сума - 24 млн. лв., министрите дадоха на Държавен фонд "Земеделие" за финансиране на разходи за ДДС по одобрени общински проекти на европейската програма за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Най-скандално е отпускането на 2 млн. лв. на община Разград, която е собственик на стадиона на частния футболен клуб "Лудогорец" . Парите са за завършване на сектор "Б", съобщиха от правителствената пресслужба. С това сумата, отпусната по правителствената програма за "Растеж и устойчиво развитие на регионите" за реконструкция и модернизация на съоръжението, достигна 5 млн. лв. Първите 3 млн. лв. бяха отпуснати в началото на 2014 г. от кабинета "Орешарски".

10.7 млн. лв. получи Министерството на правосъдието за ремонтиране на т. нар. Военно НДК. В сградата трябва да се настанят наказателната колегия на Софийския районен съд и районната прокуратура. Не е ясно обаче дали отпуснатите пари ще стигнат за ремонта и преустройството, каза зам.-министъра на правосъдието Петко Петков. През последните две години, докато министерството водеше спорове за авторските права върху комплекса, на много места в сградата са се появили течове, има проблем и с асансьорите.

8 млн. лв. взе община Варна за рехабилитация на бул. "Княз Борис I", водещ към курорта "Златни пясъци". По него се движат правителствените кортежи и до резиденция "Евксиноград".

Кабинетът даде 562 560 лв. за Държавното обществено осигуряване, за да плати разходите от миналата година по рехабилитация на военноинвалидите и пострадалите при войните. Министерството на отбраната получи 116 132 лв. за отдих и лечение на ветерани. 480 хил. лв. отиват за оборудване на сграда за хора с умствени увреждания в Долна баня.

По закон правителството няма право да прави допълнителни харчове при преизпълнение на приходите без санкция на парламента и затова се използва формулата "отпускане на субсидии за сметка на преструктуриране на други разходи в бюджета". Тъй като Министерството на финансите вече се похвали, че събраните приходи към края на февруари надхвърлят с 548 млн. лв. събраното за същия период на 2014 г., могат да се очакват нови непредвидени трансфери, пише в. Сега.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2480 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Люба Кулезич

2015.03.12 | 13:13

7
Обама гледал кадри от посещението на Джон Кери в България. Останал много впечатлен как съществото от третия пол Роса Плевнелиева и банкянския помияр Боко Тиквата пълзели на ВИП терминала на летище София лижели пода и целували краката на Кери. Боко Тиквата и Цветанов са получили много изгодна оферта за работа в Белия Дом (отговаряща разбира се на образованието и духовното им развитие)! Работата се състои в това всяка сутрин да почистват пениса на Обама! Боко Тиквата бил раздвоен дали да приеме мечтаната работа или да се кандидатира за президент! Затова е бил и събора на мафията във Велико Търново!
Боко Борисов е уникален педераст!

2015.03.12 | 13:13

6
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата (най-старият комунист) е на власт. Всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. емигрират! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! ГЕРБ ви “управлява”! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... Скоро Боко Тиквата ще напълни България с араби, негри, индийци и китайци! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му! Тиквата беше обявен в доклада на американския посланик през 2005 за мутра. Това същество когато не беше на власт плюеше България по целия свят за да й спрат еврофондовете, а сега когато е на власт краде милиарди от Европа! Кога ще му бъде повдигнато обвинение за кризата с КТБ!? Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този изверг!? Ако бяхме нормална държава този щеше да е на електрическия стол! Когато на власт са наркотрфиканти като Борисов, ефективно осъдени като Цветанов и офшорни перачи на пари като Плевнелиев, все такива "новини" ще има. Ало, Ваньо: ставка, разследване и съд за убийството на Чакъра и самоубийството на Мишо Бирата!

2015.03.12 | 13:13

5
МУТРАТА ПОЧВА ДА КУПУВА ЗА МЕСНИТЕ ИЗБОРИ!

2015.03.12 | 13:13

4
Е щели да отпуснат на най бедните пари за свещи, но ако укират съгласно разчетите на САЩ.
33

2015.03.12 | 13:13

3
Пак само на част от пенсионерите ще има пари -държавата на съд за дискриминация .

2015.03.12 | 13:13

2
Продадоха България, не знам колко поколения трябва да я откупят...изроди!
Аз казах

2015.03.12 | 13:13

1
За какъв излишък говорят тези олигофрени ?! Теглят 16 милиарда дълг, а отчитат някакви излишъци ?!

Добави коментар

Водещи новини