Московски: Над 260 са участъците с риск от срутване на скална маса

  • 11 март 2015 19:07

  • 1143
  • 1
Московски: Над 260 са участъците с риск от срутване на скална маса
© Булфото

Няма достатъчно пари, за да се обезопасят всички райони по железопътната мрежа с опасност от свлачища каза транспортният министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, цитиран от Дарик.

Той призна, че тези участъци са над 260. В най-опасните райони са поставени мрежи и огради, които да предпазят релсите от срутване на скална маса. Контролът по рисковите точки се осъществява основно чрез кантонери и охранители.

В последните дни станаха три инцидента, при които локомотиви дерайлираха след удар в скала. Случаите на свлачища върху релсите обаче са над 20, каза директорът на Национална компания „Железопътна инфраструктура" Милчо Ламбрев. Той уточни, че има над 260 места с опасност от свлачища.

Работещите в компанията, които обслужват инфраструктурата, непрекъснато наблюдават слабите места, увери Ламбрев. По думите му на много места са предприети необходимите мерки, но имайки предвид метеорологичната обстановка, от компанията не биха могли да предвидят всичко, каза директорът й.

Обезопасителни мрежи обаче не може да се сложат навсякъде, защото няма достатъчно средства каза транспортният министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета.

„Имаме капиталов трансфер, който се знае и е разпределено колко от него ще се ползва за железен път, колко - за контактна мрежа. Колегите, колкото имат възможност, отделят, разбира се, и за мрежа, но със сигурност не е достатъчно. Докато държавата отделя толкова средства за железопътната инфраструктура, тя ще бъде в това състояние", каза Московски.

Ръководството на БДЖ се разследва от прокуратурата, заради данни за злоупотреби, изнесени в одитен доклад на транспортното министерство, стана ясно още днес.

Докладът е изпратен на разследващите органи от служебния транспортен министър Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard и обхваща периода от 2010 до 2013 година, когато начело на БДЖ е същият състав, който и сега управлява холдинга.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1143 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гошо

2015.03.12 | 10:28

1
Няма достатъчно пари защото американци,германци,евреи и ГРОБ ги окрадоха.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини