Социолог: Хората не искат нови избори, защото не виждат алтернатива

  • 11 март 2015 19:01

  • 1140
  • 6
Социолог: Хората не искат нови избори, защото не виждат алтернатива
© Булфото

Данните от последните изследвания показват, че хората не искат нови избори, въпреки че са недоволни от работата на правителството през първите му 100 дни управление. Обществото не вижда алтернатива. И в сегашното Народното събрание са всички стари муцуни. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ социологът Юлий Павлов.

Социологът Кольо Колев отдава тези нагласи на политическа умора. За две години се смениха пет правителства. Зад това хората не виждат реформи, а политически боричкания. Може би реформаторите имат някакво желание да правят реформи, но за оценка трябва да изчакаме малко, не може всичко заявено да се случи на момента, коментира той.

Според Павлов управлението е стабилно, защото за важните законопроекти има необходимата парламентарна подкрепа. Стана ясно, че при ключови гласувания ДПС дава подкрепата си, когато ситуацията е критична. Ако ДПС не бяха дали подкрепата си при гласуването за плоския данък, правителството щеше да падне, каза той.

По думите му малките партии като АБВ и БДЦ дават подкрепата си за управляващата коалиция, защото нямат интерес от падане на правителството от власт. При нови избори те едва ли ще влязат в парламента, коментира Павлов.

Според Кольо Колев в българския политически живот има нужда от появата на политическа сила, която да говори с хората на техния език. За пример той даде СИРИЗА в Гърция. Българският избирател е много по-разумен от гръцкия. Той няма да се върже на подобни дивотии, каза Юлий Павлов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1140 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.03.12 | 20:06

6
кой ти каза че не искаме избори? кой те излъга?

2015.03.12 | 09:43

5
ГАРБ = ГЕЙСКИ АРАБО РЕЗАШКИ БАРДАК

2015.03.12 | 09:43

4
Тоя тикволизач не е Юлий , я Юдий Павлов ! Лъжец като ТИКВАРЯ РАПОНОВ ! България си има своята СИРИЗА и своя ЦИПРАС ! Това са АТАК СИДЕРОВ ! Искаме избори и СМЯНА на властта ! ВОЛЕН ПРЕМИЕР ! Увеличени доходи , вън ЕРП-тата , намаление на тока , нашите богатства в български ръце и СЪД за крадците !

2015.03.12 | 09:43

3
Дагойбавсоциолога ! Платена к,урва герберастка ! НИКОЙ не е доволен от това управление крадливо и лъжливо ! Загробва ни с огромен дълг , скарва ни с Русия и търпим милиардни загуби ! ДОЛУ ГЕРБ ! САМО АТАКА ! ИЗБОРИИИИ !

2015.03.12 | 09:24

2
iSKAME iZBORi i TO SKORO
АЗ

2015.03.12 | 09:13

1
искам СПРАВЕДЛИВОСТ,АДЕКВАТНИ СТАНОВИЩА ---неможе цял живот да са ти удържали някакъв процент от твооята висока заплата, а сега други да получават тези ОБЛАГИ! НЕ МЕ РАЗБИРАЙТЕ ГРЕШНО---НЕ СЪМ СРЕЩУ БЕДНИТЕ, А срещу МАФИЯТА , която ИЗБРАХМЕ!

Добави коментар

Водещи новини