Екатерина Бончева: Някой се страхува от информацията от военното разузнаване

  • 10 март 2015 18:02

  • 1780
  • 3
Екатерина Бончева: Някой се страхува от информацията от военното разузнаване
©

Най-голям проблем при работата си срещаме с военната информация. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ членът на комисията по досиетата Екатерина Бончева.

По думите й уволненият вчера шеф на военното разузнаване Веселин Иванов лъже, като казва, че е изпълнил законовото изискване да предаде цялата изисквана информация от комисията по досиетата. Тя подчерта, че разсекретяването на досиетата на чужди агенти, сътрудничили на българските служби за сигурност, няма да застраши живота им, както се коментира.

Това е димна завеса. Тези, които развяват този байрак вече трета година, да дойдат и да погледнат закона. Въпросът е кой не иска тези документи да дойдат при нас. Имам опасения, че там има информация, свързана не с чужди, а с български граждани, и то на високи позиции. С действията си те забавят умишлено дейността на комисията, а после ни обвиняват, че не сме си свършили работата в срок, заяви Бончева.

В тези служби трябва да навлязат млади хора, които да нямат клетвения лист, в който те се кълнат във вярност към КГБ, каза още тя.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1780 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.03.12 | 22:25

2
кога ли ЦРУ,ФСБ,ФБР,МОСАД,МИ5 и др. разузнавателни служби ще си разкрият агентите както нас .
Дан

2015.03.12 | 22:26

3
Правилният отговор е НИКОГА!!!
Пурко

2015.03.12 | 22:25

1
Леле ,ма си проста.

Добави коментар

Водещи новини