Кристалина Георгиева: Промените на климата са задача на съвремието (снимки)

  • 09 март 2015 15:11

  • 944
  • 2
Кристалина Георгиева: Промените на климата са задача на съвремието (снимки)
© Булфото

Зам.-председателят на Европейската комисия (ЕК) с ресор бюджет Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, постави въпроса "Как ще се справим с климатичните изменения", по време на отбелязването на 20-годишнината от създаването на Националния доверителен екофонд.

На фона на бедстващите райони в страната ни заради обилните снеговалежи, Георгиева подчерта, че не е нужно да говорим толкова много за климатичните изменения, а просто трябва да погледнем през прозореца отвън.

За нея справянето с промените на климата и въздействието им върху околната среда е задача не на бъдещото, а на съвремието.

Именно заради това еврокомисарката ни обърна поглед към инвестиционния план на Еврокомисията „Юнкер", като се похвали, че в него не случайно ключово място сред приоритетите намира именно енергийната ефективност. Като зам.-шеф на ЕК, отговарящ за бюджета, Георгиева посочи, че тази година Комисията разполага със 141 млрд. евро.

Последвайте канала на

Десислава Станева
944 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.03.10 | 11:33

2
Спри да говориш глупости а ако можеш направи нещо за БГ.

2015.03.10 | 11:33

1
Тази долна комунистическа крадла и българофобка ли искаш да направи нещо за България ? Това никога няма да стане,тя мрази България

Добави коментар

Водещи новини