НС създаде анкетна комисия за КТБ

  • 05 март 2015 13:26

  • 1117
  • 2
НС създаде анкетна комисия за КТБ
©

С 84 гласа "за", без нито един "против" и двама "въздържал се" Народното събрание гласува създаването на анкетна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с действията на държавни органи и институции, които е следвало да упражнят контрол и да противодействат на източването на КТБ в периода 2009-2014 година.

Временният орган ще бъде на пропорционален принцип и в него ще влизат представители на всички парламентарно представени формации. Персоналният състав на комисията обаче не беше избран.

По предложение на Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на от ГЕРБ и след прегласуване депутатите отложиха за другата седмица гласуването, защото все още нямали готови имена. Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт възрази с аргумента, че е важно да има такава комисия. Несериозно е, мотивира се той, да казвате, че не сте готови, защото дебатът се води две седмици. Най-малкото, това НС пое ангажимент да бъде избрана международна фирма, която да разследва паричните потоци от КТБ, посочи депутатът.

Колегата му от ПФ Слави БиневСлави Бинев Славчо Пенчев Бинев, по известен като Слави Бинев,  е роден  в град София в семейството на очаква реални резултатите, а не хвърляне на прах в очите. Българският народ трябва да разбере истината, каза той.

Мая Йорданова
1117 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.03.05 | 16:15

2
Ono sa znai koia sa, sha sa praimi chi gi tarsim?? Chuvai Gergino!

2015.03.05 | 16:12

1
A takaaa! Sigi che im fanat ... opincite!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини