Комисия в НС ще нищи случая с КТБ

  • 04 март 2015 09:57

  • 824
  • 2
Комисия в НС ще нищи случая с КТБ
©

Комисия КТБ ще създават тази седмица депутати.

Точката е заложена в седмичната програма на законодателния орган. Предложението е на Цветан Цветанов и други депутати от ГЕРБ.Целта на комисията ще е да се проучат органите и институциите, „проспали" кризата с банката.

"Източването на КТБ, довело до фалита й, е най-мащабната финансова измама в новата история на България", според вносителите от управляващата партия.

Депутатите от ГЕРБ са на мнение, че от критично значение е да се провери навременността и адекватността в действията на държавните институции, които следва да имат превантивно действие и да не допускат подобни грабежи от данъкоплатците.

Институциите, които ще бъдат обект на проучване от комисията са банковият надзор на БНБ, Комисията за финансов надзор и ДАНС, в която се намира финансовото разузнаване.

Именно родното ФБР бе сочено за основен виновник от РБ, че е проспало източването на КТБ. Целта на комисията е да установи дали са необходими законови промени за затягане на контрола с цел недопускане на подобни финансови кризи в бъдеще.

Последвайте канала на

Нора Виткова
824 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
boiko minetziikata

2015.03.04 | 13:52

2
iskam boiko pak da mi go nalapa i da mu nalalnq ystata,golqma ysta ima
ЯЛОВАТА волена ВЪВ КАЗАРМА НЕ Е ХОДИЛА ЗАЩО МА ООО

2015.03.04 | 13:52

1
ДА РАЗНИЩИ И ОТ КЪДЕ СА МИЛИОНИТЕ НА ЯЛОВИЯ ИБРИКЧИЯ воленуглу

Добави коментар

Водещи новини