Нов европейски инструмент за развитие на научните изследвания - първо у нас

  • 03 март 2015 12:45

  • 1249
  • 1
Нов европейски инструмент за развитие на научните изследвания - първо у нас
© Булфото

България ще бъде първата страна от ЕС, която ще се възползва от нов европейски инструмент за развитие на научните изследвания. Става дума за вид техническа помощ, която ще включва финансиране и експертни съвети, обясни комисарят по научните изследвания и иновациите Карлош Моедаш, след среща с министъра на образованието Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент.

Комисар Моедаш добави, че България първа е поискала подкрепа, затова ще е и първата страна, която ще я получи. Той не назова сумата, на която ще може разчита страната ни, но добави, че средствата за всички страни-членки до 2020-а година са 20 милиона евро, както и че експертната помощ ще е „денонощна“, предаде БНР.

Ето какво заяви за значението на човешкия капитал у нас и министър Танев: "Винаги във всеки век е имало проблем с грамотността, затова трябва да се погледне надълбоко и критично в основните фактори и условия, задвижващи растежа и създаването на нови работни места в България и където е необходимо да потърсим съдействие и подкрепа от европейската комисия и държавите-членки. Едно е ясно, единственият фактор, който може да окаже устойчиво съдействие, е човешкият капитал"..

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1249 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.03.03 | 16:00

1
а ясно, подкрепата е за заплащане на ; съветите ; , е поне тези ще си Ги плащат да си съветват колкото си искат , но да не се окажат като горановите съветници срещу скромните 16 000 000 000

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини