Плевнелиев се опитва да се еманципира от опеката на ГЕРБ, смята политолог

  • 23 февруари 2015 10:08

  • 1360
  • 1
Плевнелиев се опитва да се еманципира от опеката на ГЕРБ, смята политолог
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното се опитва да се еманципира от очевидната опека на ГЕРБ. Това коментира пред „Фокус“ политологът проф. Антоний Тодоров.

„Опитвайки се да бъде неутрален, президентът прави стъпки в посока на това да излезе от ролята на поставен на този пост”, коментира политологът.

„Това обаче му се отдава много трудно, защото няма политически ресурси, на които да се опре. Въпреки че от президента очакваме неутрална власт, той е по-силен, когато може да разчита на по-сериозна партийна подкрепа“, смята политологът.

Тодоров допълни още, че консултациите между държавния глава и парламентарно представените партии, които започват днес, имат по-скоро информативен характер.

„Крайният резултат от консултациите ще се отрази върху гражданите, но по-голямата част от хората не се интересуват от тях”, смята Тодоров. „Причината за това е критично ниското доверие на институциите у нас”, допълни политологът.

Последвайте канала на

1360 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.02.23 | 19:05

1
И ще стане еманципиран ходещ виц!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини