Комисията по отбрана отхвърли общата позиция за Украйна

  • 19 февруари 2015 18:03

  • 1350
  • 3
Комисията по отбрана отхвърли общата позиция за Украйна
©

Парламентарната комисия по отбрана отхвърли идеята парламентът да излезе с обща декларация за българската позиция за военния конфликт в Украйна. Депутатите от комисията не приеха внесените от АБВ и БСП декларации за позиция на Народното събрание по кризата в Украйна. ГЕРБ гласуваха против двата проектодокумента, а останалите членове на парламентарно представените сили се въздържаха, съобщава КРОСС.

В декларацията на АБВ се казва, че страната ни е против всякакви форми на военна намеса на трети страни в събитията в региона, а България разглежда съвместното използване на български военни съоръжения единствено като средство за повишаване на отбранителната способност.

Левицата пък извежда няколко призива, включително и „против въвличането на България в организирането на военни действия срещу Русия!". Този текст беше най-силно критикуван от членовете от комисията. По думите на зам.-председателя на парламента Красимир Каракачанов („Патриотичен фронт") „да се говори за война с Русия е несериозно" и с подобна декларация се търси шум и пропаганда.
Депутатът от ГЕРБ Нено Влайков посочи, че декларациите звучат партийно.

Според Янко Янков от ДПС пък декларацията на БСП няма да донесе повече сигурност, а напротив - „ще ни противопостави на съюзниците ни".

Илиан Тодоров от "Атака" каза, че те я е одобряват на 100%.

Последвайте канала на

1350 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.02.25 | 16:19

3
Za EU sam,no ne mi haresva,che umirat mnogo nevinni hora v Ukrajna,tova sa nashi rodnini po krav.Dobre e ,da nameriat niakavo mirno sporazumenie.
ЯЛОВАТА волена ВЪВ КАЗАРМА НЕ Е ХОДИЛА хахахахахах

2015.02.25 | 16:18

2
БЪЛГАРИТЕ СМЕ СЪС УКРАЙНА И ПРОТИВ ПИЯНАТА СГАН руска КОЯТО УБИВА НЕВИННИ УКРАЙНЦИ

2015.02.25 | 16:18

1
Аз сън за Русия

Добави коментар

Водещи новини