МС одобри споразумение с Българската банка за развитие за санирането

  • 18 февруари 2015 12:41

  • 1456
  • 3
МС одобри споразумение с Българската банка за развитие за санирането
©

Кабинетът одобри споразумение с Българската банка за развитие за осигуряване на финансирането на Национална програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради и изплащането на безвъзмездната финансова помощ. На министрите на финансите и на регионалното развитие и благоустройството е даден мандат да подпишат споразумението от името на правителството, съобщиха от Министерски съвет.

Програмата е насочена към обновяване на многофамилни жилищни сгради, като чрез изпълнение на мерки за енергийна ефективност се осигурят по-добри условия на живот за хората в тях, топлинен комфорт и по-високо качество на жизнената среда.

В проекта на споразумение се предвижда „Българска банка за развитие” АД да създаде и поддържа регистри на подадените искания за сключване на договори за целево финансиране по отделните обекти и на сключените договори за целево финансиране, да извършва наредените плащания по отделните обекти, текущо олихвяване на формираните експозиции при условията на програмата и др.

Предвижда се МРРБ да погасява формираните по предоставеното целево финансиране на отделни обекти експозиции, за които е възникнало правото на безвъзмездна финансова помощ до размера на планираните по бюджета на МРРБ средства за тази цел.

С решението се предвижда областните управители да представят в МРРБ ежемесечно копия от подписаните от тях протоколи по чл. 12 от договора за целево финансиране.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1456 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Велика България

2015.02.19 | 10:14

3
За сведение: новият дълг е нужен, за да се изплатят заемите на същите тези комунисти, които сега крещят най-много. БСП/БКП, ДПС, Атака и всички останали предателски агентурно-терористични организации да се разтурят и подведат под съдебна отговорност. Те са предателите на България и виновни за геноцида над българския народ. Да живее Майка-България!
Честито

2015.02.19 | 10:14

1
Само ако знаят какво ги чака тези който,се хванат на играта за безплатното.Попадат под ударите на търговския закон като юридически лица.
Фактологичен

2015.02.19 | 10:14

2
Отново изработените ще бъдат най-алчините,най-тъпите,най-наивните!!!Цели 25 години всички управляващи ни повтарят с плюнки на уста до захлас,че безплатен обяд няма.И го доказаха с хищническото ограбване на народа,като го доведоха до просешка тояга.И изведнъж безплатно саниране!!!Ха,ха,ха!!!Не казват кой ще връща милиарда,който вземат от ББР.Най-логичният отговор е да ипотекират жилищата на тези,които се хванат на лъжливото ѝм хоро.За това искат фирмена регистрация и булстат номер.Хора,бдете!!!

Добави коментар

Водещи новини