Кабинетът постепенно сменил лозунга „реформи“ с лозунга „стабилност“

  • 16 февруари 2015 10:14

  • 1091
  • 3
Кабинетът постепенно сменил лозунга „реформи“ с лозунга „стабилност“
©

В първите 100 дни управление кабинетът „Борисов 2“ работи за саниране на държавата, а не за радикални реформи. Това заяви директорът на "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов, цитиран от Фокус.

По думите му действията на кабинета са по-скоро козметично решение на проблемите в страната, отколкото спасително или реформаторско.

„Правителството прави ремонти в отделни сфери, а не прави дълбоки реформи. Струва ми се, че то ще опита да избегне решителните реформи заради обстоятелството, че е съставено по един сложен и компромисен път и сложната коалиционна формула, която го подкрепя, няма как да му даде комфорта за кой знае какъв замах“, коментира Симеонов.

По думите му кабинетът постепенно е сменил лозунга „реформи“ с лозунга „стабилност“. Публиката очаква и разбира това, уморена от близо 2 години политическа нестабилност, каза още социологът.

Той отбеляза, че през последните месеци обществото отчита плаха стабилизация на обстановката в държавата, но допълни, че по правило в България скептицизмът към институциите е по-нисък от доверието към тях.

Първан Симеонов отбеляза, че България е стратегически разположена между напреженията на югоизток с „Ислямска държава“ и на североизток към Русия и Украйна, а в такава ситуация Европа има необходимост България да е стабилна.

Кабинетът вероятно ще остане стабилен и заради фактора, че няма сериозна политическа или икономическа алтернатива, бонус е и броят на коалиционните партньори, които правят властта гъвкава, допълни още социологът.

Последвайте канала на

1091 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
AJ4A

2015.02.17 | 00:04

3
25 години все реформи правят, а на практика НЯМА ДЕЙСТВАЩА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА, НЕ СЕ ЗАЧИТАТ ОСНОВНИ ЧОВЕШКИ ПРАВА, НАЙ-ГОЛЕМИТЕ НАРУШИТЕЛИ НА ЗАКОНА СА БЛИЗКИ ДО УПРАВЛЯВАЩИТЕ ИЛИ ХОРА С ВЛАСТ И ОСТАВАТ НЕНАКАЗАНИ!!!!

2015.02.16 | 22:25

2
кога направиха тези "РЕФОРМИ" и къде е тази "СТАБИЛНОСТ".Взеха петилетката за 3мес.хихихихихи.

2015.02.16 | 22:25

1
Реформи!?! Как бкп и разклоненията и ще променят нещо, след като толкова години пригодиха всички закони към интересите си!?!

Добави коментар

Водещи новини