Умерени оптимисти сме за споразумението в Минск, обяви Борисов

  • 13 февруари 2015 06:30

  • 1659
  • 8
Умерени оптимисти сме за споразумението в Минск, обяви Борисов
© Булфото

Всички отчетохме и оценихме огромния труд, който положиха Федералният канцлер на Германия Ангела Меркел, президентът на Франция Франсоа Оланд и външният министър на Европейския съюз Федерика Могерини в преговорите за споразумението в Минск.

Това заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на участието си в извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел, цитиран от пресслужбата на кабинета.

Министър-председателят отбеляза, че подписаното вчера споразумение е крехко и трудно постигнато, като в същото време ще влезе в сила от неделя, а в следващите дни военните действия може да продължат и да има нови жертви.
„Всички сме умерени оптимисти. Зависи много от президента на Русия Владимир Путин, от ангажимента, който е поел. Познавайки лидерите, истински се надявам, че ще си удържат на думата. Защото, ако този крехък, взаимно уважаващ се мир рухне, няма да има кой да преговаря повече. Всички влагат надежда, че ще се намери мирен изход“, отбеляза премиерът.

Той посочи, че в рамките на дискусиите в заседанието е отчетено направеното от българската държава и служби по отношение на атентата на летище „Сарафово“, както и българската помощ към френските служби. Обсъдени са и огромните предизвикателства пред страните, свързани със сигурността.

Министър-председателят ще направи изказване по темата за разширяване на Шенгенското пространство и присъединяването към него на страната ни. „Това изисква и промени в самата шенгенска система, защото ние външните граници трябва да имаме огромен обем информация, достъп до тези системи“, заяви Борисов.

Той още веднъж посочи, че има постигната обща позиция с председателя на ПЕС по отношение на присъединяването ни към Шенген. „Вече въпросът не се дискутира чисто политически като успех. Днес проблемите на границата изискват да станем много по-действени и активни, да ни се предоставят тези възможности и ние да си отвоюваме правото като благонадеждна граница“, отбеляза премиерът. „Факт е, обаче, че към този момент България се отнася към държавите, които имат добра система и добри служби на сигурност и това е на базата на това, което сме свършили”, каза още Борисов.

По отношение на обсъжданията за Гърция в рамките на заседанието министър-председателят още веднъж изрази категоричната си позиция, че страните-членки следва да спазват Лисабонския договор и Маастрихтските критерии. „Не бива да се толерират действия, които нарушават финансовата дисциплина“, коментира Борисов.

Пред журналисти в Брюксел премиерът заяви, че се надява прокуратурата да посочи виновните по казуса с операция „Червеи“. „Ако Лазаров и Писанчев са сгрешили, ще ги сменя. Като Орешарски ги е карал да вършат нещо той да носи отговорност. Той е прекият началник, те са изпълнители“, отбеляза Борисов и посочи, че промени в службите могат да доведат до обвинения в реваншизъм. „Най-колегиално съм казал - за смяна ми трябва мотив“, заяви Борисов.

Премиерът подчерта, че на страната е необходима стабилност, за да могат да се изпълнят набелязаните реформи и да се реализират инфраструктурни проекти.

Последвайте канала на

1659 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2015.02.14 | 09:56

8
ИСТИНСКИ ЕВРОПЕЕЦ И ПАТРИОТ! СЛАВА НА БОЙКО БОРИСОВ!

2015.02.13 | 12:06

7
НАЙ-ВЛИЯТЕЛНИЯ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ

2015.02.13 | 09:47

6
Ne me interesuva Ukrajna,no Evropa e naeb.ana i tova ne mi haresva.

2015.02.13 | 09:44

5
Тиквата съобщи какво се му казали да казва, т.е. да нахрани кучетата и да не пипа копчетата. Пожарникар, ако няма инструкция, зацикля.

2015.02.13 | 09:33

4
tupoto selqnze boiko lainoto

2015.02.13 | 09:33

3
BORISOV GNUSEN PODMAZVACH
ТВ АЛФА

2015.02.13 | 09:33

2
Алах агбар,Волен премиер - победааа,80% искат фесове и гласуват за Волен...
Бийко Борисов е педераст!

2015.02.13 | 09:33

1
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата (най-старият комунист) е на власт. Всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. емигрират! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! ГЕРБ ви “управлява”! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... Скоро Боко Тиквата ще напълни България с араби, негри, индийци и китайци! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му! Тиквата беше обявен в доклада на американския посланик през 2005 за мутра. Това същество когато не беше на власт плюеше България по целия свят за да й спрат еврофондовете, а сега когато е на власт краде милиарди от Европа! Кога ще му бъде повдигнато обвинение за кризата с КТБ!? Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този изверг!? Ако бяхме нормална държава този щеше да е на електрическия стол! Когато на власт са наркотрфиканти като Борисов, ефективно осъдени като Цветанов и офшорни перачи на пари като Плевнелиев, все такива "новини" ще има.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини