Георги Първанов: Какво ще правя догодина си е моя работа

  • 23 май 2011 13:20

  • 1013
  • 0
Георги Първанов: Какво ще правя догодина си е моя работа
©

“Не бих ревнувал, ще се радвам и се озъртам да видя наистина добрия, способния, кадърен кандидат. За съжаление все още не го съзирам.”

Така президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в обясни пред медиите в Стара Загора каква личност би могла да го наследи на “Дондуков” 2.

България трябва да е достоен член на Европейския съюз и да прави балансирана външна политика, която “да не залага на старото противопоставяне, на изтърканата координатна система от “фили” и “фоби”, смята Първанов. Журналистическият интерес към бъдещето му, след като напусне “Дондуков” 2, явно ядоса Първанов и той каза:

“Какво ще правя след 23 януари е много важно за мен. И си е лично моя работа. Не ме занимавайте повече с такива въпроси.”

Първанов обаче се спря подробно на предизвикания от “Атака” инцидент пред джамията в София.

“Вместо да анализираме, по-добре е да кажем категорично “Стоп!” на подобни тенденции. Ако сега проявим снизходително отношение към подобен род прояви, нищо добро не ни чака”, каза президентът. Запитан дали трябва да се свика Консултативният съвет по национална сигурност, Първанов напомни, че той не е оперативен орган. Но изрази готовност да покани лидерите на парламентарните партии и институциите на разговор, ако кабинетът и съответните служби преценят, че има ескалиране на напрежението на религиозна и етническа основа.

“Вкарването на една взривоопасна тема, която би могла да даде негативен сигнал и да катализира напрежението, може да постигне обратния ефект”, предупреди президентът.

Последвайте канала на

1013 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини