Попова: Не много нашенците от Украйна желаят българско гражданство

  • 12 февруари 2015 12:02

  • 1400
  • 3
Попова: Не много нашенците от Украйна желаят българско гражданство
© Булфото

Няма регистрирано голямо увеличение на желаещите наши сънародници от Украйна за получаване на българско гражданство. Това каза пред журналисти в Пазарджик вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на, цитирана от Фокус.

„Ние имаме задължения към тези хора, защото са ни сънародници, защото имат български корен и нашата грижа трябва да бъде демонстрирана без значение дали те искат да станат български граждани или не. Те са хора, които имат български корен и мисля, че това което се поде като инициатива в парламента, е много хубаво. Ако хората наистина имат нужда от хуманитарна помощ, от топла дума, от разбиране - да го направим, да го демонстрираме като за сънародници като за хора. Ние сме добронамерен, състрадателен народ, бихме помогнали на всички и за това не е нужно да има някакъв наплив за да обърнем внимание на този въпрос”, допълни Попова.

По думите й конфликтът в Украйна е тежък и заради големия брой загинали хора. „Много дълбоко ме интересуват българите в Украйна, с които поддържам много тясна връзка и с които болки и страдания нито мога да се примиря, нито мога да бъда спокойна”, каза още Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на.

Последвайте канала на

1400 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
FM

2015.02.14 | 00:49

3
Там и колкото и да са зле, Ще бъдат винаги по-добре, от колкото в БГ.

2015.02.12 | 17:13

2
Te neka sa informirani,pak ako reshat da znaiat,che ima koj da gi prieme.
E как още веднага и готово

2015.02.12 | 17:13

1
то притова отношение към Русия и изобщо към българите из цял свят какво да очаквате нашите сънародници в Украйна. Вие драга вземете направете една помощ за тия хора.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини