Толедо поиска България да покаже уникалните си икони

  • 11 февруари 2015 15:03

  • 948
  • 0
Толедо поиска България да покаже уникалните си икони
©

Музеят „Ел Греко” в Толедо ще покаже изложба с български икони.

Това стана ясно след среща на министъра на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко с директора на музея Хуан Антонио Гарсия Кастро. Двамата обсъдиха възможността творби от българската иконописна школа да бъдат изложени в Толедо по същото време, в което картини на Ел Греко за първи път гостуват в България.

Директорът на музея „Ел Греко” поздрави Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко за изграждането с европейски средства на новия български музей в София в кв. „500”. Именно на откриването на „Българския Лувър” за първи път у нас ще бъдат показани творбите на испанския майстор.

При посещението си на Иберийския полуостров министър Рашидов потърси и помощта на испански експерти по праисторическо изкуство. Той се надява специалистите да дадат мнението си за рисунките от Магурата, които са на 7 хилядолетия и са новото българско предложение за списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Последвайте канала на

Нора Виткова
948 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини