АБВ с план за спасяване на енергетиката

  • 11 февруари 2015 12:59

  • 1183
  • 2
АБВ с план за спасяване на енергетиката
©

Имаме намерение да предложим краткосрочен, тригодишен план за излизане от тежкото състояние, в което се намира енергийният сектор.

Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента Кирил Цочев, зам.-председател на Парламентарната група на АБВ. "Спасителният план ще бъде създаден след работата на бъдещата временна анкетна комисия за състоянието на енергетиката. Шест парламентарни групи вече са подкрепили нашето искане за създаване на такава комисия, а останалите две групи са изразили устна подкрепа. Задачата на комисията ще е да установи състоянието на енергетиката в България и причините довели до дисбаланса. Преди  да се утвърждават планове за бъдещето, трябва непременно да се даде отговор на въпроса какво е състоянието на българската  енергетика, кои са причините за това състояние и адекватно ли е било управлението на сектора", каза още Цочев.

"Ако не се оправят нещата в енергетиката, това ще бъде енергийна стихия за страната. Сякаш липсва желание за промяна, въпреки декларациите за готовност за приемане на актуализирана стратегия за развитие на българската енергетика в средносрочен и дългосрочен план. Без национална стратегия и приоритети няма основа за вземане на решения. От друга страна - база за всички програмни и законодателни инициативи трябва да бъдат ясната оценка и анализът на провежданата политика и постигнатите резултати в енергийния сектор", завърши депутатът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1183 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.02.11 | 15:22

2
Дрън-Дрън-Бла-бла-Бла...планове, комисии...нещастници, скоро и името на територията ни ще продадете, щото ние не сме държава ами територия, виляйет ...някакъв си!
Българин

2015.02.11 | 15:22

1
Държавата и народа трябва да са над всичко. А какво излиза партии и депутати заедно със сивия сектор печелят мръсни и кървави пари на гърба на народа...

Добави коментар

Водещи новини