Плевнелиев: 2014 г. бе рекордна по бедствия, но и по мъжество и отдаденост

  • 10 февруари 2015 13:31

  • 1159
  • 9
Плевнелиев: 2014 г. бе рекордна по бедствия, но и по мъжество и отдаденост
© Булфото

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното награди на церемония на "Дондуков" 2 началника на Военномедицинската академия /ВМА/, както и петима пожарникари и двама доброволци, участвали активно в овладяването на ситуацията с наводнението в Мизия.

Държавният глава отличи началника на ВМА бригаден генерал проф. Николай Петров с орден "Стара планина" - първа степен с мечове, за заслугите му към страната, свързани с развитието на медицинската наука и практика.

С ордени "За гражданска заслуга" - втора степен, бяха наградени пожарникарите Пламен Пенев, Иван Иванов, Васил Петров, Петко  Вишев, Драгомир Гайдев, и доброволците Владислав Димитров и Мирослав Маринов - за приноса и заслугите им за сигурността и  обществения ред в страната.

Президентът Плевнелиев каза, че за него винаги е огромна чест да отличава представители на нацията, които със своя личен и  професионален път дават достоен пример за отговорност и за трудолюбие. Плевнелиев припомни научния принос и заслугите на  бригаден генерал Петров в областта на медицинската наука и практика, развитието на интензивното лечение в България, за  подготовката на медицински кадри.

Президентът отбеляза и работата на Петров като служебен министър на здравеопазването.

В словото си при награждаването Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното отново посочи, че изминалата година изправи България пред небивал брой  природни бедствия, а наши сънародници загубиха свои близки, домовете си при наводненията. Президентът изтъкна, че освен рекордна по бедствия и аварии в най-новата ни история, изминалата година е била рекордна по мъжество и отдаденост на  тези, които отдавна пред очите на нацията спасяват човешки живот. Гордея се, че мнозина българи протегнаха ръка и направиха всичко, за да помогнат на пострадалите, каза президентът.

Държавният глава посочи поименно всеки от наградените пожарникари и доброволци, изтъквайки техния принос, като  благодари за помощта им.

Началникът на ВМА бригаден генерал проф. Николай Петров прие отличието като признание за личната си работа и за работата на  екипите на Военната болница.

Само обединени като нация бихме могли да се справяме с последиците от такива бедствия, каза Пламен Пенев, който благодари от името на наградените пожарникари и доброволци.

Сред присъствалите на церемонията бяха министрите на отбраната и на вътрешните работи - Николай Ненчев и Веселин Вучков,  председателят на парламентарната комисия по здравеопазването Стоян Тонев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1159 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2015.02.11 | 08:59

9
PLEVELA E PUTKA KATO BOIKO

2015.02.11 | 08:59

8
PLEVELA E PUTKA KATO BOIKO

2015.02.11 | 08:59

7
На Пухльо да му връчат тиквен медал,това е заслужил с тъпотията си и раболепието пред задокеанските си господари!

2015.02.11 | 08:58

3
Този не е от ГЕРБ , тои е надпартиен !!!

2015.02.11 | 08:59

6
Този е от ГЕРБ и е малоумен ! Там само такива членуват !

2015.02.11 | 08:59

5
"ТозИ" Е психично болен , даже идиот !
rib4ev

2015.02.11 | 08:59

4
пък ти донесе на България -ВОЙНА

2015.02.11 | 08:58

2
на ЕРДОГАН и ДОГАН КОЙ ЦЕУВАШЕ РЪЦЕ.БУЗИ и им се КЛАНЯШЕ ДО ЗЕМЯТА=как КОЙ=БОЮ от ГАРБ=ГРАЖДАНИ за АНАДОЛСКО РАЗВИТИЕ на БЪЛГАРИЯ.КУЧЕНЦЕ срещу ПАГОНИ.КАФЕНЦЕ срещу ВЛАСТ.Историята ще запомни управлението на Герб и Тиквата с най голямата мизерия и гладът и самоубийства с продажната си политика която доведе България пред прагът на войната."БЛАГОДАРИМ" ти БАХУР БАХАР....ТАКА Е БОЙЧЕ ИДВА ВРЕМЕТО КОГАТО ХОРАТА СПИРАТ ДА ТЕ ХАРЕСВАТ И ТЕ НАМРАЗВАТ ЗА ТОВА ЧЕ ПРЕВЪРНА БЪЛГАРИЯ В КОНЦЛАГЕР ЗА БЪЛГАРИТЕ КОЙТО С ПОСЛЕДНИ СИЛИ УСПЯВАТ ДА ОЖИВЕЯТ ОТ ГЛАД И МИЗЕРИЯ.ГЕРБ подкрепиха декларацията на Костов заедно с ДПС ,която осъжда възродителния процес ,като етническо прочистване ,това предателство e в услуга на Турция ,а в последствие заваляха стотици дела срещу България , Бойко подари кученце на Доган за 50-тия му рожден ден и го нарече най-великия политик , ГЕРБ продължават да строят джамии ,въпреки че от глава на населението имаме повече джамии отколкото в Турция , ГЕРБ И ДПС гласуваха заедно десетки закони и 2 години отказваха предложението на АТАКА да се построи стена на границата с Турция , ако ви кажат че НЯМА коалиция БОСТАН , НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ

2015.02.11 | 08:58

1
"мъжество"ли?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини