Спешно укрепват свлачище край Кърджали

  • 09 февруари 2015 14:51

  • 1087
  • 0
Спешно укрепват свлачище край Кърджали
©

Свлачището в кърджалийското село Сипей продължава да се движи и е необходимо спешно укрепване. Това каза министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, след като посети мястото на бедствието.

Министър Павлова призова кмета Хасан Азис да подготви и внесе документите за възстановяване на щетите от пороите. Те ще бъдат разгледани на заседание на комисията в края на месеца.

Освен това общината трябва да отдели пари от годишния си бюджет за аварийни и превантивни дейности.

От тази сутрин село Сипей е без ток, защото екипи на EVN подменят електрическите стълбове, засегнати от пропадането на земята. Останалите без дом хора ще бъдат настанени в ученическо общежитие, а БЧК ще осигури неща от първа необходимост.

Министър Павлова посети и граничния пункт с Гърция – “Маказа”. През тази година там ще започнат процедурите за разширяване на пункта, за да се избегнат задръстванията през летния туристически сезон. Министър Павлова съобщи, че ще помоли външното ни министерство да влезе в контакт с гръцкото, за да се реши проблемът с преминаването през „Маказа“ на туристически автобуси. Сега от там могат да преминават само леки автомобили и малки микробуси.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1087 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини