Протестиращите пожарникари подписаха декларация срещу съкращенията в дирекцията

  • 07 февруари 2015 15:14

  • 1729
  • 1
Протестиращите пожарникари подписаха декларация срещу съкращенията в дирекцията
© Булфото

Започна протестът на служителите на синдикат "Огнеборец" в МВР. Десетки пожарникари се събраха в градинката до вътрешното министерство с искания за назначаване на нови служители в службата и отказ от съкращаване на щатове, посочва БНР.

Протестиращите пожарникари раздадоха декларация, която а подписали. В нея се иска прекратяване на процедурата по съкращаване на 292 щатни бройки от структурите на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", както и обезпечаване на незаетите над 1000 щата за огнеборци, спасители и служители. Според пожарникарите, ако тези щатове на бъдат попълнени, това ще постави под въпрос начина, по който пожарната може да реагира при усложени ситуации..

Очаква се малко по-късно пожарникарите да бъдат приети от вътрешния министър Веселин Вучков, като след срещата се очакват изявления пред МВР.

Пред дни Вучков обясни че е готов до края на 2015 година да назначи нови 250 души в дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Утре още един синдикат - Синдикалната федерация на служителите в МВР, готви пресконференция, на която ще обяви недоволството си от промените в Закона за МВР.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1729 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.02.08 | 16:48

1
Напред герберасти напред с експертното курев ЛП и гъзохода ББ.

Добави коментар

Водещи новини