Тодор Танев: Образованието е приоритет и по отношение на националната сигурност (видео)

  • 05 февруари 2015 13:37

  • 1334
  • 0
Тодор Танев: Образованието е приоритет и по отношение на националната сигурност (видео)
© Булфото

Образованието е национален, стратегически приоритет, включително и по отношение на националната сигурност, защото българската нация е обект на националната сигурност, заяви от парламентарната трибуна министърът на образованието Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент.

Той декларира пълната подкрепа на ръководството на МОН за законопроекта на ГЕРБ за предучилищното и училищното образование и не видя драма в това, че документът е на народни представители, а не ръководеното от него ведомство - факт, който бе отбелязан от Реформаторският блок като минус.

МОН подкрепя изцяло духа и принципа на законопроекта на ГЕРБ, защото дефинира образованието като национален приоритет, а  фокусът върху развитието на личността на детето и ученика е тема, която не подлежи на дискусия, урежда се и спокойствие на  системата, посочи добрите страни на проекта министърът. Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент одобрява и залегналата по-голяма автономия на институциите от предучилищното и училищното образование, на които се дава правота да разработват допълнителни програми за  обучение. Без либерализация няма да сме в крак с времето, смята той.

Министърът подкрепи и предвиденото усъвършенстване на системата за финансиране и контрол.

От друга страна, проектът на БСП за Народната просвета не отразявал пълно потребностите на съвременната образователна  система. Не е установен принципът на образованието като национален приоритет като общ дух на закона, аргументира се Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент. Не можело да бъде подкрепено и задължителното образование до 18-годишна възраст, както предлагат от левицата.

Все пак коя философия за реформа ще бъде възприета между двете алтернативи, кой детайл ще бъде избран да залегне в окончателния вариант, кои нови идеи, незаписани в тези два проекта още ще се приемат, зависи изцяло от народните представители, заключи  министър Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент. Той декларира готовността на МОН да участва активно в прецизирането и обсъждането на проектите, както и да работи за синхронизирането на това, което НС ще приеме, с държавните образователни стандарти.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1334 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини