Ергин Емин: ДПС провокира скандал заради местните избори

  • 05 февруари 2015 09:26

  • 2095
  • 1
Ергин Емин: ДПС провокира скандал заради местните избори
©

Предложението да се заличат от гражданските регистри насилствено наложените преди 1989-а година имена на българските мюсюлмани е провокиран скандал от ръководството на ДПС в година на местни избори. Това каза пред БНР Ергин Емин – председател на Сдружение "Европейска визия за етническа толерантност".

Вчера предложението на ДПС разпали страстите в парламента. Депутатите дебатираха дълго по Закона за гражданската регистрация, без да стигнат до окончателно гласуване.

Според Ергин Емин местните избори са изключително важни за ДПС. "33-те общини, които владеят Движението за права и свободи, са тяхното място, където те могат да се съхранят като политическа партия. Затова началото на политическата година е провокирано със скандал, който е вероятно да доведе до етническо напрежение, което да доведе до капсулация", коментира той.

Ергин Емин попита реторично защо толкова време ДПС не са направили промените в Закона за гражданската регистрация, при положение че партията е била в управлението и е имала много възможности да ги осъществи. "Отговорът е, че това е едно лицемерие от ДПС, именно за провокиране на скандал, което да доведе до всякакви други катаклизми, ако може и то точно в регионите, които владеят, за да се подготвят за местните избори без много, много политика. Това е една демонстрация на конвулсиите на изолираните от властта", заяви Емин.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2095 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
НИКОЛАИ

2015.02.05 | 21:44

1
Време е ДПС да се елиминира от власта.Това етничесло движение трябва да се забрани сьс закон.Депутатите да се намалят на половина.Така ще има пари за болниците ,за пенсиите.

Добави коментар

Водещи новини