Митов: България е предвидим, надежден и лоялен съюзник

  • 02 февруари 2015 14:52

  • 1243
  • 10
Митов: България е предвидим, надежден и лоялен съюзник
© Булфото

Министърът на външните работи Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, проведе работна среща днес с посланиците на държавите-членки на ЕС в България по покана на Илгварс Клава - посланик на Латвия, която е ротационен председател на ЕС, съобщиха от МВнР.

На срещата са били обсъдени въпроси от международния дневен ред като конфликта в Украйна, ситуацията в Близкия изток, Западните Балкани и регионалната сигурност, икономическите предизвикателства пред ЕС, Европейският енергиен съюз. Министър Митов е заявил пред европейските дипломати, че българското правителство дава ясни и категорични сигнали за готовност за реформи, за политическа стабилност и връща доверието на международните партньори. Той е уверил посланиците, че България е предвидим, надежден и лоялен съюзник. Участниците в срещата са се обединили около мнението, че само спазването на споразуменията от Минск могат да доведат до  деескалация на конфликта в Украйна, както и че само единен и сплотен ЕС може да посрещне новите предизвикателства. Европейските дипломати са дискутирали изпълнението на решенията от срещата на върха на НАТО в Уелс, като министър Митов е подчертал необходимостта от модернизиране на българските въоръжените сили, за да станат оперативно съвместими с тези на Алианса.

Министърът е информирал за силния миграционен натиск към България и се е обърнал към посланиците за подкрепа и съдействие. Той е изразил надежда, че страните от ЕС си дават сметка какви усилия полага България за защита на външните граници на Съюза - нещо, с което страната ни се справя безупречно, подчертал Митов. На въпрос за регионалното сътрудничество министър Митов е отговорил, че за България то е ключов инструмент за сигурността и стабилността на региона. Митов е потвърдил българските позиции за членството на страните от Западните Балкани в ЕС и е изтъкнал, че тяхната европейска перспектива няма алтернатива. Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, се е спрял и на въпроса за енергийната сигурност и е посочил, че един от основните й елементи е изграждането на Европейския енергиен съюз - въпрос, който за България е от стратегическа важност. Той е подчертал, че изграждането на интерконекторните газови връзки със съседните  държави е ключов приоритет. "Нашият национален интерес сега налага да привлечем инвестиции, да гарантираме доставките и разпределението, както и да изградим интерконекторните връзки с Гърция и Румъния", е казал Митов.

В заключение министърът е благодарил на ЕК и страните-членки за кредита на доверие към правителството, даден в последния доклад на ЕК по Механизма за сътрудничество и оценка, и е уверил посланиците, че България ще продължи да работи за реализацията на необходимите реформи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1243 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
амен

2015.04.06 | 22:38

9
каква наглост,какво самодоволство.Ние му се чудим на акъла,но не само на неговия а и на американските му господари.Помиярите ни налазиха.
Гагарин

2015.04.06 | 22:43

10
Митчето се продало и едно си пее това което му кажат
МИТОВ

2015.04.06 | 22:38

8
"България е предвидим,надежден и лоялен слуга на западните ни господари"
Центурион

2015.04.06 | 22:37

4
Поне Господ ни отърва от първият демократично назначен бг президент от Вашингтон като си нямаме държава и съд (Народен) разчитаме на Свети Петър да им праща повиквателни на нашите предатели!
ФАКТ

2015.04.06 | 22:38

7
ТОЗИ АНТИБЪЛГАРИН ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СЕ ИЗГОНИ ОТ СТРАНАТА НИ !!

2015.04.06 | 22:38

6
Поредният американски агент.

2015.04.06 | 22:38

5
Еми без армия,без военновъздушни сили,с два катера втора ръка,без всяка възможност за противопоставяне на който и да е агресор-по-безопасни и лоялни съюзници не можем и да бъдем!!!

2015.04.06 | 22:37

3
Типично в духа на днешния празник и в унисон с визията на г-н министъра!

2015.04.06 | 22:37

2
Защо няма реитинг на господа министрите.Тоз очилат путарник едва ли ще има от -о,оооооо1 ОДОБРЕНИЕ.
Луцифер

2015.04.06 | 22:36

1
Когато политиците не могат да го правят с жените си,го правят с държавата!Май повечко лубрикант ще му трябва на"момчето"!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини