Има ли политическа чистка във властта?

  • 22 януари 2015 09:35

  • 1411
  • 3
Има ли политическа чистка във властта?
©

Депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева и депутатът от ДПС Станислав Анастасов влязоха в спор за политическите уволнения по времето на предишния и по времето на сегашния кабинет.

Вчера в парламента именно Станислав АнастасовСтанислав Анастасов Станислав Анастасов - министър на околната среда и водите в правителството на Пламен от парламентарната трибуна изчете декларация от името на ДПС, с която обвини управляващите в уволнение на 255 души. Според ДПС те са жертва на политическа репресия.

„Чистката, за която говорим започна още от кабинета „Близнашки” и беше продължена и от настоящото правителство под натиска на Патриотичния фронт и Реформаторския блок”, заяви пред Нова телевизия Анастасов. „Не всички уволнени са наши членове и симпатизанти. Все повече получаваме сигнали от хора, които се припознават като такива. Преследват се хора, припознати като ДПС”, уточни той.

„Това е удобната теория, ксенофобията се вкарва като основна теория, за да има разделение и да се загърби професионализма и политическите назначения. Преди една година на местата, на хората, които от ДПС обявяват сега, е имало други. Те са били назначени на местата на хора с квалификация и опит. Доказани кадри са уволнени, за да бъдат сложени хора на ДПС. Ние сега връщаме в администрацията хора с 20-годишен опит”, коментира от своя страна в студиото на сутрешния блок на НТВ депутатът от ГЕРБ Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

„В списъка на ДПС фигурират и областни управители и заместник-областни управители. Това не е коректно, защото те са били част от политическия кабинет, който трябва да си отиде с идването на следващото правителство”, заяви още тя.

„По селата багерът не чисти пътя на хората, които са гласували за ГЕРБ”, твърди Караянчева. В кърджалийската структура на ГЕРБ имаме над 450-500 български турци, по време на изборите симпатизанти на ДПС ги наричат „гяури”, изтъкна депутатът от ГЕРБ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1411 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
007

2015.01.22 | 14:42

3
не 255 а трябва да бъдат 255000 тия депесари преядоха с власт през всичките тези години ,ЗАТОВА ГЛАСУВАХ ЗА ГЕРБ И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ГО ПРАВЯ

2015.01.22 | 14:42

2
Вън на османостанците от България.
stoiko

2015.01.22 | 13:33

1
Ama 255 li sa,ako e laza vot na nedoverie.

Добави коментар

Водещи новини