Миков: Документът за съдебната реформа е твърде противоречив

  • 21 януари 2015 13:38

  • 1057
  • 4
Миков: Документът за съдебната реформа е твърде противоречив
© Булфото

Много често страдаме от чувството, че говоренето в НС може да промени реалните действия. Ние обсъждаме документ, който е твърде противоречив и не искам да подозирам, че правителството ще се опита да привлече опозицията по априорни мерки, които могат да се окажат далеч от разбирането за подобряване на съдебната власт. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно по време на обсъждането на актуализираната стратегия за съдебната реформа.

Не искам да разбираме този документ като предрешаващ позиции по конституционни въпроси, ако дадем подкрепа за усилията на правителството, това предполага съгласие по други неща, които са внесени в НС.  В документа има три вида мерки, които да се изпълняват от различни органи – съдебна, изпълнителна и в нашето поле. Ако това се промени, ако НС наистина отговорно участва в тези дискусии на полето на парламента смятам, че нещата нямаше да изглеждат по този начин. Не приемаме разбирането ВСС да не е постоянно действащ, заяви той, като уточни, че от БСП се отнасят с големи резерви и към разделянето на колегиите.

С поредните законови промени се прави опит да се имитира дейност и загриженост. Ще подкрепим истинската загриженост, но не искаме опозицията да бъде организирана в механично търсене на мнозинства. Г-н Местан добре припомни на г-жа Кунева онези въпроси и да се види преди въобще да се обсъжда въпрос за конституционни промени, в Конституцията ли са или в персонални връзки, зависимости, които не са свързани с политиката? Ние не очакваме такъв тип действия това да е параван и афиширане на голямо постигнато съгласие. Бихме искали повече гарантираност в решението на НС да направим няколко допълнения, които да ни дадат шанс да се включим в подкрепата на намеренията на правителството, подчерта Миков.

Остават отворени големите въпроси, по които много се надявам, че правителството ще даде яснота. Предлагаме да се добавят предложенията в проекта за решение и тогава да определим и нашата позиция, включително като подкрепа за усилията на правителството, каза още лидерът на БСП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1057 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.01.21 | 19:55

4
значи е писан от деформаторите

2015.01.21 | 19:54

3
Kakvo praviat mas.oni v upravlenieto,kato maznata Kuneva naprimer,ne e li tova vlianie,interesi i lobita?

2015.01.21 | 19:54

2
Prav e Mikov,no mi spirat komentarite za lobitata,vlianie i interesi na mo6enicite.

2015.01.21 | 19:53

1
Миков направил такива предложения и допълнения ,които обезмислят и стратегията за промяна в съдебната система и нищо ново под слънцето

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини