Вежди Рашидов: Заварих министерство с 12, 5 млн. лв. дефицит

  • 21 януари 2015 13:08

  • 856
  • 0
Вежди Рашидов: Заварих министерство с 12, 5 млн. лв. дефицит
©

"За една година и три месеца заварих министерството с 12, 5 млн. лв. дефицит", каза пред журналисти министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

На въпрос дали ще успее да се вмести в ограничения бюджет за заплати министърът отговори: "Да, декември месец нямаше пари за заплати и за театрите. Успях да говоря с финансовия министър, то не беше и говорене, и спор дори. Но стигнахме до извода, че не може да допуснем хората за ноември и декември без заплати. 4 млн. взехме, за да може всичко да бъде спокойно". По думите му обаче са необходими още средства.

"Трябвало е да се зададат въпроси - защо са намалени парите на киното, защо в театрите не са останали пари за заплати за ноември и декември", коментира Рашидов. Той благодари на предишния министър на културата за извършените от него одити. "Одитите минаха и на предишния министър му благодаря. Аз съм най-щастливият човек, една година явно беше зает да прави одити и накрая излезе, че сме единственото министерство, което е отличник заедно с няколко общини" , каза още Рашидов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
856 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини