Мартин Димитров: Проблемите на България са проблеми и на ЕС

  • 19 януари 2015 08:06

  • 1279
  • 0
Мартин Димитров: Проблемите на България са проблеми и на ЕС
©

За шистовия газ позицията на България може да бъде само една – у нас няма да се добива, докато технологията не стане напълно безопасна. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от Реформаторския блок Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на в отговор на въпрос дали премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и държавният секретар на САЩ Джон Кери са разговаряли по темата.

Хубавото на шистовия газ е, че той в България, няма къде да отиде и не трябва да се бърза. Първо трябва да проучим залежите на конвенционален газ, добави Димитров.

По думите на депутата от "БСП лява България" Таско Ерменков Борисов и Кери са разговаряли по темата за шистовия газ. Той също заяви, че добив на шистов газ у нас е допустим, само при пълни гаранции за това, че не представлява заплаха за земеделската ни земя.

По думите на Димитров трябва да се работи за диверсификацията на доставките на газ. Обикновеният човек го интересува да е евтино и да е сигурен, че няма да сме зависими от някой, който във всеки един момент може да дръпне кранчето, посочи той.

Чисто теоритически г-н Димитров е прав, стига конвенционалният газ да беше като минералната вода и да извира отвсякъде. За съжаление, това не е така. Съгласен съм, че трябва да се търси диверсификация, но останалите възможности за доставки на газ са твърде далеч от нас в сравнение с Русия. Ние сме единствената държава, в която, ако спрат доставките на газ през Украйна, не е ясно какво става, заяви Ерменков.

Трябва да искаме от Европейската комисия интерконекторната връзка през Румъния да бъде изградена. Трябва да ни съдействат и за изграждането на газовата връзка с Турция. Проблемите на България са проблеми и на Европейския съюз, подчерта Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1279 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини