България да инвестира във Великобритания очаква британският външен министър (галерия)

  • 14 януари 2015 20:49

  • 2354
  • 2
България да инвестира във Великобритания очаква британският външен министър (галерия)
© Булфото

Лондон очаква в следващите години България да инвестира във Великобритания и Германия и да създава работни места тук. Това стана известно от изказването на външния министър на Обединеното кралство Филип Хамънд, който гостува в София.

Двамата с българския външен министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, са обсъдили редица теми, с които са затвърдили добрите отношения между двете страни, отбелязвайки, че за първи път от 17 години британски външен министър гостува в София.

Събитията в Украйна, колективната защита на Изток и Югоизток в рамките на НАТО, търговските отношения и инвестициите, желанието на България за съдебна и административна реформа, това са някои от въпросите, които са обсъдили Филип Хамънд и Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,. Двамата са засегнали и важните теми в рамките на Европейския съюз, дебатите за промени и дискусиите във Великобритания за излизането й от съюза. В отговор на въпрос, министър Митов заяви: „Разбираме дебата, който се води във Великобритания по отношение на ЕС и на бъдещето на Великобритания в ЕС. Както и да протече този дебат, както и да се развие, както и да завърши, ние не искаме и не можем да си представим ЕС без Великобритания".

От своя страна министър Хамънд изрази желание в следващите години България да започне да инвестира в Обединеното кралство, а не само да изнася работна ръка.

„Очаквам в следващите години, икономиките на източните европейски страни да нараснат и хората, които идват и се установяват в Обединеното кралство и другите развити икономики в Европейския съюз, да има по-голям двустранен трафик, повече нормални модели на движение. И действително инвестиране на фирми във Великобритания и Германия, към България, Румъния, създаване на работни места тук, вместо осигуряване на работна ръка към техните икономики", заяви Хамънд, цитиран от Дарик.

Филип Хамънд беше приет и от президента и премиера.

Утре София ще посрещне и друг важен гост - държавният секретар на САЩ - Джон Кери, а на 22 януари се очаква и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Общите очаквания са, че България ще бъде подложена на натиск за приемане на сериозни антитеористични мерки.

Вижте тук галерия със снимки от посещението на Филип Хамънд в България

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2354 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.01.15 | 15:04

2
Те престъпниците отдавна инвестираха милярди в Англия,Германия,Австрия,САЩ и т.н.Вие ги приехте с отворени обятия и после ни давахте ум,как да се борим с мафията !По-големи лицемери няма от Вас-западни боклуци !

2015.01.15 | 15:04

1
Бедната България да инвестира в крадливата и богата Великобритания?Този не е в час!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини