Разнолики очаквания за новия пленарен сезон заявиха депутати

  • 14 януари 2015 08:23

  • 975
  • 0
Разнолики очаквания за новия пленарен сезон заявиха депутати
©

Четирима народни представители - Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на от ГЕРБ, Жельо Бойчев от БСП, Алиосман ИмамовАлиосман Имамов  Алиосман Ибраим Имамов е роден в село Абланица, Благоевградска област. Завършил е УНСС, от ДПС и Вили Ликов от РБ, коментираха началото на пленарния сезон.

Свидетели сме на едно изключително социално нечувствително правителство. Продължаваме да бъдем градивна опозиция, обяви депутатът от БСП Жельо Бойчев.

Днес ще внесем в парламента кодекса за социално подпомагане. Това ще бъде фокусът на нашата законодателна инициатива в следващите седмици. Правят се всякакви формални пречки българските граждани да не получават финансови облекчения, категоричен бе той.

„Законът не е ясно разписан. Когато се прави нещо, се прави в яснота. Тези 80 млн. лева за замразяване няма как да се намерят, защото не са в НОИ“, защити се Караянчева.

Своята позиция Алиосман ИмамовАлиосман Имамов  Алиосман Ибраим Имамов е роден в село Абланица, Благоевградска област. Завършил е УНСС, от ДПС обобщи така: „Някои от тези законопроекти са изключително важни и могат да се нарекат реформи, като този за съдебната реформа. Но другите неща за дребнави. Те целят поправяне на неща, свършени от предишното правителство“.

Ние ще внесем пакет от законопроекти, които изтриват последствията от т. нар. Възродителен процес, както и за Закона за тютюна, продължи той.

Вили Ликов от РБ подчерта, че за него и колегите му управленската програма на правителството е важна.

„Обща е нагласата за подкрепа на стратегията за съдебната реформа. Проблемът ще дойде тогава, когато ще трябва да започнем да я изпълняваме. Гневът на обществото се е събрал изцяло в съдебната система“, допълни той.

Относно редуцирането на броя на ръководителите на Сметната палата от 9 на 3 души, гостуващите също демонстрираха известни различия.

Много по-лесно е да се манипулират трима души вместо девет, посочи Имамов, за който това решение не е никак рационално.
Раздуването на щат не е решение, защити се Караянчева.
По отношение на кадровата политика БСП и ДПС са ненадминати, отчете Вили Лилков. Очаквам ясно разписана управленска програма за Северозападна България, допълни той.

Имамов и Бойчев се обединиха около идеята, че неправомерно се спират влакове от системата на БДЖ.
Съгласна съм с колегите, че преди да се предприеме такава стъпка, трябва да се помисли за алтернативен транспорт по местата, обърна се към тях Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тя обаче обърна внимание на думите на директора на БДЖ, според когото във влакове със 7000 места се возят 400 души.

Последвайте канала на

975 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини