Комисията в НС за ДКЕВР прие закон по идея на Близнашки (видео)

  • 13 януари 2015 16:43

  • 2465
  • 2
Комисията в НС за ДКЕВР прие закон по идея на Близнашки (видео)
©

На заседание на ресорната Комисията за наблюдение на дейността на държавната комисия за енергийно и водно регулиране  бе приет Закона за енергетиката, който е по идея на служебното правителство на проф. Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска и изменя изцяло облика на енергийния регулатор, предаде репортер на Новини.бг.

В подкрепа на измененията гласуваха ГЕРБ, Реформаторският блок, Патриотичният фронт, а се въздържаха депутатите от БСП, ДПС и „Атака", който критикуваха предстоящите промени.

С решението си парламентарната комисия за контрол над ДКЕВР се съгласи и с разделянето на комисията на два специализирани състава, като засега се запази изискването за общ председател. Единият състав ще отговаря по въпросите на енергетиката, а другия - за водоснабдяването и канализацията.

Председателката на ДКЕВР Светла Тодорова заяви пред членовете на комисията, че ако председателят е един и на двата състава е един, то той няма физически да може да присъства на всички заседания на регулатора. Тя не е и против всички заседания на комисията да бъдат открити. Шефката на държавния регулатор не пропусна да се оплаче от орязания бюджет на комисията.

Бюджетът на ДЕКВР е 3,8 млн. лева. Приходите, които носи регулаторът на държавата ни, пък са около 12 млн. лева.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2465 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
"Юруш" гният

2015.01.14 | 08:59

2
Защо споменават изобщо труповете от "Юруш" ?!
не син

2015.01.14 | 08:59

1
Липсва ми капута Дудуков ! Не е ли направил скоро нещо велико ?! Кога ще стане премиер ?

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини