Социолог: Кабинетът ще издържи поне до местните избори

  • 19 декември 2014 15:55

  • 1608
  • 1
Социолог: Кабинетът ще издържи поне до местните избори
©

Изборите през май и октомври показаха много сериозен разпад дори на твърдото ядро на БСП и ако на евровота резултатът беше нисък, но не беше прецедент, то на национални избори за пръв път се случи такъв разпад. Това каза пред БНР социологът Юлий Павлов.

За останалите политически сили видяхте, поради разочарованието от по-големите партии много хора се насочиха към по-малки партии, което доведе до безпрецедентни осем политически сили в парламента, добави той.

Павлов прогнозира, че правителството ще издържи поне до местните избори през 2015-а година, но не смята, че то ще изкара 4-годишен мандат. Въпреки това не се очертава друг, освен ГЕРБ, да предизвика предсрочни избори в близката една година, тъй като само те реално имат шанс да подобрят изборния си резултат, коментира експертът.

Нещата зависят от това доколко на ГЕРБ и персонално на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г няма да им писне от това отношение на партньорите, които непрекъснато намират поводи за нещо да се сърдят, за нещо да претендират и т.н. Разбира се, ясно е, че ГЕРБ може да разчита на подкрепа от страна на ДПС, когато никой друг не ще да ги подкрепи, но това не е ситуация, която може много често да се повтаря или която ще срещне публично разбиране. Ако прекалено често се налага ГЕРБ да изпадат в такава ситуация, на тях ще им писне и ще отидат на предсрочни избори, посочи Юлий Павлов.

В благодатната 2013-а година не се е появила реална алтернатива на съществуващите политически сили, заяви социологът, който не очаква такава да се появи и в близко бъдеще.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1608 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.12.22 | 11:23

1
С настъпването на пролетта - избори !Вярвам в акъла на народа ,ако ли не -пак ще пати !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини