Караници в пленарната зала преди гласуването на Закона за ДОО за 2015 година

  • 19 декември 2014 14:56

  • 2864
  • 0
Караници в пленарната зала преди гласуването на Закона за ДОО за 2015 година
©

Депутатите дебатират по Закона за държавното обществено осигуряване за 2015 година.

Като точка първа депутатите разгледаха бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2015 година. Като точка втора  - бюджета за държавното обществено осигуряване (ДОО), а трета точка бе Законът за държавния бюджет за 2015 година.

Разчетът на парите предвижда запазване на размерите и съотношенията на осигурителните вноски, както и участието на държавата във финансирането на фонд "Пенсии".

От 1 януари 2015 година се увеличава минималният осигурителен доход за земеделските производители и тютюнопроизводителите от 240 на 300 лева. Увеличава се и максималният осигурителен доход за всички осигурени лица от 2400 на 2600 лева.

От началото на годината се увеличава осигурителният стаж за пенсиониране с 4 месеца, а възрастта за пенсиониране се замразява.

От 1 юли 2015 г. се увеличава минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст от 154,50 лв. на 157,44 лв.

Депутатът Мая Малонова от БСП обяви, че ще гласува отрицателно, защото не е справедливо да вдигаме осигуровките на земеделците и да намаляване осигуровките на депутатите не ви ли е неудобно. Тя обяви, че който гласува "за" трябва да се срамува.

Според Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за тези промени ще обърнат целия бюджет. Тя обвини управляващите, че разбиват всичко и това ще се отрази на целия бюджет. Тя посочи, че липсват ви 60мил.

Бившият министър на икономиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на заяви, че Стойнев се нанася удар върху пенсионната реформа. Според него действията на правителство карат хората да нямат доверие в пенсионната реформа. Стъпвате в грешната посока, посочи той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2864 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини