Мартин Димитров призова за промяна на модела "едни хора се виждат и вземат важни решения"

  • 19 декември 2014 13:02

  • 1652
  • 0
Мартин Димитров призова за промяна на модела "едни хора се виждат и вземат важни решения"
©

По време на обсъждането на второ четене на бюджета на Държавното обществено осигуряване в пленарна зала депутатът от Реформаторския блок Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на призова приемането на важните мерки в социалната сфера да започне да става на базата на дългосрочен модел, а не след "наддаване между социалните партньори".

Доброто управление изисква подобни решения да бъдат вземани на базата на конкретна икономическа реалност и модел. Иначе вижте какво се получава – излизат колеги от БСП и искат по-висок максимален осигурителен праг, без да посочват аргументите си за това (б.р. по-рано от БСП поискаха увеличаване на максималния осигурителен доход от 2600 на 3000 лв). Моделът, при който едни хора се срещат и вземат решения, е от 20 г. Не вменявам вина на никого, но това трябва да бъде променено. Не бива на едни срещи на социалните партньори, без социалните партньори – да се вземат подобни решения, подчерта Димитров.

По думите му трябва да има и регионален подход за увеличаването на минималната заплата с оглед неравномерното икономическо развитие в страната.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1652 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини