Мария Капон: Някой иска да срине и разруши пенсионния модел

"Какви ще са окончателните промени и какво ще се гласува в Народното събрание ще разберем през следващите часове и дни. Не знам обаче какви са мотивите за това изведнъж да се окаже, че някой се е сетил да има демократичност и да имаме избор”, каза в „Здравей, България” Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност, председател на Единна народна партия относно възможността парите от частните пенсионни фондове да се преместят в НОИ.

По думите й, това не е пенсионна реформа, а се нарича сриване и разруха на пенсионния модел, които имаме. „Ако в солидарния фонд има дефицит, което е видно, някой трябва да каже защо е необходимо да влязат пари там. Другото, което трябва да се каже, е има ли проблем с пенсионните фондове?”, каза тя.

Председателят на Единна народна партия е против частните партиди да отиват автоматично в НОИ. Според нея това би било конфискация. „Национализацията на фондовете е по-добрия вариант, защото дайте си сметка какво ще се случи на капиталовия пазар. Ще има и много тежки последствия и за тези, които ще останат в частите фондове”, аргументира се тя.

Според нея реалния мотив е липсата на пари в държавата, но иска да го чуе от управляващите. „Първата голяма атака срещу пенсионните фондове дойде от Дянков. Целта беше да пълни хазната”, обясни тя.

„Пари има и държавата е длъжна да си намали разходите. Ако няма пари да каже, а не да взима парите на хората. Най-важното е да се разбере какви са реалните мотиви”, категорична беше Капон.

Тя се надява президентът да наложи вето на този закон.

Коментари

  1. 2014.12.19 | 12:55
    Не е някой а е Герб.
  2. 2014.12.19 | 12:55
    Е то беше рев то стана чудо !Какво не разбрахте ?Който иска НОИ отива.Не искаш седиш си в пирамидката натрупваш невероятните няколко хиляди и като дойде време да взимаш ти казват е сега тия пари си ги разделяй във времето и те ти пенсия
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет